Suroviny
Porce: 4 - 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 080 kJ / 1 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,99 g |
| Tuky | 50,24 g |
| Vláknina | 14,98 g |
| Cholesterol | 692 mg |
| Sodík | 1,78 g |
| Sůl | 4,16 g |
| Sacharidy | 42,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme.
Krok 2: V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a vydusíme ho do husta.
Krok 3: Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát osolíme, opepříme a odstavíme stranou k vychladnutí.
Krok 4: Do vychladlého špenátu vlijeme rozšlehané vejce.
Krok 5: Hovězí maso si očistíme a prokrojíme ho do tvaru plátu ( udělají na požádání i v řeznictví ).
Krok 6: Plát masa naklepeme přes fólii - od středu masa směrem k okrajům - a zlehka ho posypeme grilovacím kořením. Pak na 2/3 délky masa naklademe plátky uzeniny, které potřeme špenátovou plňkou.
Krok 7: Na ní položíme po délce párky a roládu zavineme (od naplněné strany k nenaplněné). Roládu si zpevníme nití a zlehka jí osolíme.
Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 190°C.
Krok 9: V pekáčku si zlehka rozpustíme špek a na něm roládu ze všech stran opečeme do zatažení masa. Pak k roládě přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka jí orestujeme.
Krok 10: Poté maso podlijeme horkým vývarem (vodou) do 1/3 výšky masa, pekáč přiklopíme a dáme jej do vyhřáté trouby.
Krok 11: Asi po 15 minutách troubu ztlumíme na 170°C a maso pečeme za občasného otáčení a přelévání výpekem do měkka. Dle potřeby maso zlehka podlijeme.
Krok 12: Měkké maso vyjmeme a dáme vychladnout.
Krok 13: Šťávu si v pekáčku vydusíme na tuk (v troubě nebo na sporáku) a ten zasypeme hladkou moukou. Mouku si za stálého míchání orestujeme do růžova a zalijeme jí chladným vývarem. Šťávu řádně metličkou rozšleháme do hladka a necháme jí 15 minut provařit.
Krok 14: Pak šťávu přes jemný cedník propasírujeme, dle potřeby dosolíme a necháme jí ještě asi 5 minut pomalu provářet, aby nám pustila na povrch tuk (glanc).
Krok 15: Vychladlou roládu zbavíme provázku a nakrájíme jí na porce. Ohříváme jí na pařáčku, nebo v troubě pod poklicí. Šťáva nemá být hustá jako omáčka a měla by mít jemnou chuť. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborové knedlíky, houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Bq
Moje poznámka
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Bq
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 11 minutami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 13 minutami
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 13 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 15 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 15 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 15 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roláda plněná,
hovezi rolada,
masová roláda se špenátem,
vepřová roláda plněná špenátem,
plněná hovězí roláda,
recepty hovězí maso roláda,
roláda z hovězího masa,
hovězí roláda recepty,
hovězí roláda plněná recepty,
hovězí maso se špenátem,
hovezi rolady,
hovězí roláda recept,
hovězí maso na roládu,
hovězí masová roláda,
kruti rolada se spenatem,
recept hovězí roláda,
recept na hovězí roládu,
vepřová roláda se špenátem,
hovezi rolada plnena video recept,
rolády z hovězího masa
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř bílý mletý,
koření grilovací,
uzenina,
párky,
špenát mražený,
česnek,
vejce,
špek,
cibule,
vývar,
mouka hladká
Komentáře (17)