Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 90 kJ / 22 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 0,06 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
V den přípravy vyndáme s předstihem maso z lednice, aby při obalování mělo pokojovou teplotu. Osolíme ho, necháme chvíli odpočinout a pak ho klasicky obalíme.
Do pánve dáme lžíci dobrého sádla, olej, necháme rozehřát a řízky smažíme. Smažím zprudka, jen do barvy, pak dodělávám v troubě.
Zveřejněno 10. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Moje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 6 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 16 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 6 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 7 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 8 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 9 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 10 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 12 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramborový salát s těstovinami,
bramborový salát s rizkem cena,
řízky jinak,
bramborový salát a řízek bez masa,
tenderizér - nahradí paličku?,
bramborový salát jinak,
recept salat a rizky
Suroviny:
brambory,
mrkev,
šunka,
slanina,
směs zeleninová,
hořčice,
česnek,
těstoviny,
pepř bílý,
pažitka,
kotleta,
řízky stehenní,
olej,
sůl,
strouhanka,
vejce,
sádlo
Komentáře (12)
jsem si pořídil před časem...
zkoušel jsem ho zatím 6x, vedle naklepaného masa z jednoho kusu vepřového
z masa byly odřezané stejně silné plátky (filé, krkovice, ořech)
vždy jeden kus perforovaný tenderizérem, druhý kus naklepaný paličkou
po osolení obě porce obaleny v trojobalu
řízky byly smaženy společně do růžova, naklepaný stačilo smažit vždy kratší dobu
tenderizerovaný 1x pustil šťávu (prskalo to při smažení)
obě porce byly stejně šťavnaté
pominuli, že naklepaný řízek byl VĚTŠÍ
Občas dělám krávoviny