Domácí chléb bez hnětení
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 748 kJ / 7 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,75 g |
Tuky | 32,75 g |
Vláknina | 87,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 1 448,20 g |
Postup přípravy
Přidáme vodu a ocet. Krok 2: Suroviny promícháme, aby vzniklo řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse obrátíme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Krok 3: Zatím rozpálíme troubu na 230 °C a vložíme do ní prázdný kastrol (litinový nebo silný nerez či smalt, průměru asi 21-23 cm a suchý!). Hrnec necháme rozpálit cca 30 minut. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem. Krok 4: Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 °C 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 °C. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíme dodržet těch 30 minut rozpálení suchého kastrolu.
Zveřejněno 28. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
Moje poznámka
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 3 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
chléba bez hnětení,
chleb bez hneteni,
domácí chléb,
chleba bez hnětení recept,
domací chléba,
recept na chleba bez hnětení,
chleba bez hnětení video,
domaci chleb recept,
domácí chléb za 12 kč,
pečení chleba bez hnětení,
recept na chleba,
chléb bez hnětení pečený v kastrolu,
nejlepší recept na domácí chléb,
chléb pečený v kastrolu,
nejlepší domácí chléb,
recept na domácí chleba,
recept na domácí chléb,
nejlepší domácí chleba,
domácí chleba recept,
chléb z pekáčku
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
droždí sušené,
ocet,
voda,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mouka žitná,
sůl,
droždí sušené,
ocet,
voda
Komentáře (524)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0