Jemné domácí houskové knedlíky
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.
Suroviny pro 5 porcí
2 šišky - 20 plátků
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 250 kJ / 1 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,28 g |
Tuky | 17,06 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 832 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 324,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné domácí houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jWZ
Moje poznámka
Jemné domácí houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jWZ
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 2 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 5 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 8 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 8 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 11 hodinami
Tématické fráze:
houskový knedlíky nadýchané,
knedlik houskovy,
houskové knedlíky,
domácí knedlík,
houskový knedlík bez droždí,
houskovy knedlik,
houskový knedlík s kypřícím práškem,
domaci knedliky,
houskové knedlíky recept,
domaci knedlik recept,
houskový knedlík recept,
domaci knedle,
houskové knedlíky od babičky,
houskový knedlík z polohrubé mouky,
houskové knedlíky s kypřícím práškem,
houskové knedlíky z polohrubé mouky,
jemný houskový knedlík,
domaci knedliky recept,
nadychany houskovy knedlik,
houskové knedlíky recepty
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
mouka polohrubá,
rohlík,
sůl,
máslo
Komentáře (245)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Droždí používám vždy čerstvé, právě koupené. A ano, lze jej osolit a pak s ním pracovat.
Přeji šťastnou ruku při hledání receptů.
Takže rada pro ostatní, droždí se nikdy v základu nesolí, sůl zabíjí kynutí. Sůl se přidává až později když je hotový kvásek. Udělejte do mouky ďolík, odlijte z těch 250ml trochu lehce teplého mléka (ne moc teplého), do toho nadrobte droždí, zasypte trošku cukrem, protože to je pro droždí kámoš a ono se ho “nají”. Počkejte až vzejde kvásek (nabublá to) a pak pokračujte. Rozhodně droždí nikdy nesolte. Jak udělat kvásek je i v tom odkazu před bodem 2, co tu mají top recepty vložený a je tam přesně to jak nedělat chyby u kynutého těsta. ;)
Navíc jsem do těsta přidala víc mouky, protože i po pořádném zpracování hodně lepilo. Může to být moukou, ale nevím nevím. No a mám krásné knedlíky. 🙂