Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s jinou oblíbenou přílohou.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 634 kJ / 3 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,59 g |
Tuky | 224,60 g |
Vláknina | 24,48 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 9,61 g |
Sacharidy | 73,86 g |
Postup přípravy
Do pekáče nebo PH vložíme na dno pokrájenou cibuli, česnek a na to pak maso. Krok 3: Přidáme čerstvé bylinky a okořeníme drceným pepřem. Krok 4: Podlijeme cca 100 ml vody a přiklopíme. Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C nebo PH zapneme na stupeň II a nastavíme 8 hodin. Krok 6: V troubě po hodině snížíme teplotu na 160 °C a pečeme 4,5 hodiny, nebo dokud maso nebude úplně měkké, rozpadající se na vlákna. Krok 7: Během pečení v troubě sledujeme výpek, popř. podlijeme. Občas maso obrátíme. Krok 8: Když je maso zcela měkké, vezmeme dvě vidličky a jimi přímo v pekáči maso natrháme. Musí to jít lehce. Krok 9: Natrhané maso můžeme pokrájet na kratší vlákna. Smícháme s výpekem. Krok 10: Omáčku připravíme následujícím způsobem:
V kastrůlku zesklovatíme na oleji hodně najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek. Krok 11: Vlijeme rajčatovou passatu, worcester, ocet, hořčici, osolíme kouřovou solí a osladíme javorovým sirupem nebo třtinovým cukrem. Vmícháme uzenou papriku, bobkový list a opepříme. Krok 12: Necháme provařit a svaříme do požadované konzistence, dochutíme.
Omáčka by měla mít specifickou kouřovou chuť. Krok 13: Maso smícháme s omáčkou a podáváme v bulce jako burger, obložený zeleninou nebo s hranolky.
Zveřejněno 11. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PZz
Moje poznámka
Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PZz
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 26 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 27 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 29 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
trhané hovězí maso,
trhané hovězí maso recept,
hovězi trhané maso,
trhané hovězí v pomalém hrnci,
trhany burger,
trhané maso v bulce,
trhané hovězí maso s bbq omáčkou,
trhaná hovězí kýta,
trhané maso s bbq omáčkou,
trhane maso bbq,
trhané hovězí maso v pomalém hrnci,
trhané hovězí maso bbq,
recept na trhané hovězí maso,
trhane hovezi burger,
trhané hovezi maso recepty,
bbq omáčka recept,
trhané maso recepty hovezi,
trhané hovězí maso v bbq omáčce,
hovězí bbq,
trhane govezi
Suroviny:
krk hovězí,
cibule,
česnek,
tymián,
olej,
cibule,
česnek,
passata rajčatová,
omáčka worcesterová,
paprika sušená sladká,
ocet,
sirup javorový,
melasa,
hořčice dijonská,
sůl kouřová,
bobkový list,
pepř mletý
Komentáře (8)