Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 205 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,22 g |
| Tuky | 1,12 g |
| Vláknina | 25,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 105,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu.
Krok 3: Poté podlijeme pivem ( vínem) a necháme opět z větší části odpařit.
Krok 4: Pak po částech podléváme vývarem a dusíme 1,5 hodiny.
Krok 5: Mezitím nakrájíme brambory na kostky, mrkev na kolečka nebo půlkolečka, cibuli na proužky.
Krok 6: Vše osolíme a restujeme cca 20 minut na pánvi s rozehřátým máslem.
Krok 7: Zeleninu přidáme k masu, ještě podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka.
Krok 8: Nakonec vmícháme posekanou petrželku, pěkně velkou hrst.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Celkově by měl být pokrm hustší než guláš. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 9. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Moje poznámka
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vwAV
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 3 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 13 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 3 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 3 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 4 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 6 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 6 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 9 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 10 hodinami
Tématické fráze:
irské vepřové stew,
stew recept,
zvěřina recepty,
zvěřinové recepty,
typické irské jídlo,
irské dušené maso,
irské dušené hovězí,
irská hovězí kližka recept,
recepty ze zveriny,
stew,
recepty zvěřina,
vepřové stew,
irske jidlo,
kuřecí stew,
irská hovězí kližka recepty,
irské hovězí stew,
irske veprove maso recepty,
irské skopové,
hovězí stew,
recept na stew
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
pivo černé,
vývar masový,
petrželka zelená,
sádlo,
máslo,
tymián čerstvý,
pepř,
sůl
Komentáře (32)
Zkoušela jsem i z vepřové plece a bylo to také velice chutné.