Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný smetanový krém, čerstvé voňavé jahody a želatina, to rozhodně nezklame.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 283 kJ / 3 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,65 g |
Tuky | 144,80 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 779 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 389,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 2: Cukr, žloutky a horkou vodu ušleháme do pěny.
Krok 3: Opatrně a po troškách přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.
Krok 5: Těsto vylijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu s vyšším okrajem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do zrůžovění asi 10 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout.
Krok 7: Mezitím připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha, pomalu do ní vmícháme kysané smetany a osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Krok 8: Krém natřeme na vychladlý piškot a ozdobíme jahodami.
Krok 9: Nakonec moučník přelijeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.
Krok 10: V lednici necháme ztuhnout do druhého dne.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJNW
Moje poznámka
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJNW
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 3 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 13 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy se zakysanou smetanou,
jahodový řez,
piškot s jahodami a želatinou,
buchta s jahodami a zakysanou smetanou,
buchta s jahodami a zelatinou,
jahodové řezy s želatinou,
jahodové řezy se želatinou,
piškotové moučníky s jahodami,
jahodová buchta se želatinou,
jahodové řezy,
jahodový moučník se zakysanou smetanou,
ovocné řezy se želatinou a zakysanou smetanou,
jahodova buchta s zelatinou,
jahodový řez se zakysanou smetanou,
želatinový rez,
řezy se zakysanou smetanou s ovocem a želatinou,
řezy s jahodami a zakysanou smetanou,
jahodovy rez se zelatinou,
jahodovy řez s želatinou,
řezy se želatinou
Suroviny:
cukr krystal,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
voda,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
jahody,
želé dortové,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (56)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Těsto krásně vyskočilo, recept ukládám 👍
luc > peču na cca 180°C