Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,51 g |
Tuky | 41,32 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakrájíme krkovičku i veku, dáme do mísy a pokropíme mlékem. Přidáme špenát, vajíčko, utřený česnek, na maličké kostky nasekanou trošku špeku, špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Promícháme a případně přidáme i trošku strouhanky tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 2: Vyndáme si bůček a nádivku nacpeme do vyříznuté kapsy. Pekáček vymažeme zbytkem špeku, poklademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na ni bůček kůží dolu a vše podlijeme černým pivem. Nemusíme šetřit, ale nemělo by sahat na úroveň nádivky. Maso posypeme kmínem, pekáč přiklopíme a dáme pomalu péci do trouby rozpálené na sto dvacet stupňů. Po třech hodinách bůček odklopíme, polijeme šťávou a dopečeme ho na sto osmdesát stupňů, aby nám vznikla křupavá kůrčička. Podle potřeby během pečení poléváme šťávou. Podáváme buď jen s nádivkou a nebo s bramborem (vařeným i pečeným).
Zveřejněno 12. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Moje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší nádivka do bůčku,
pečený bůček na černém pivu,
buček na pivě,
bůček na pivu,
pomalu pečený bůček na černém pivu,
nejlepší nádivka do,bůčku,
bůček špička,
pečený bůček špička,
pomalu pečený bůček na cernem na černém pivu,
pečeny bůček na černem pivě,
búčkové nádivky,
buček s černým pivem,
nádivka k bůčku,
vepřový búček na černém pivu,
bucek na cernempive,
búček pečený na černém pivu,
nádivka do búčku,
peceny bucek podle stupky,
plněný vepřový bůček na černém pivu,
nejlepsi nadivka do peceneho bucku
Suroviny:
bůček,
pivo černé,
cibule,
kmín celý,
pepř celý,
sůl bylinková,
krkovice uzená,
veka,
špenát listový mražený,
vejce,
česnek,
špek,
mléko,
strouhanka,
ořech muškátový
Komentáře (3)