Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 306 kJ / 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,93 g |
| Tuky | 19,08 g |
| Vláknina | 24,05 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 846 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 30,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.
Krok 2: Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet.
Krok 3: Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.
Zveřejněno 29. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
Moje poznámka
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 11 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 18 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 27 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 46 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
svíčková ze zvěřiny,
recepty z jelena,
jelen recepty,
zvěřinová svíčková,
svíčková na smetaně z jelena,
jelení svíčková na smetaně,
svickova z jeleniho masa,
recept jelen,
recepty jelen,
jelen recept,
recept na jelena,
jelen na smetaně,
svíčková na smetaně ze zvěřiny,
recepty na jelena,
zvěřinová kuchařka,
zvěřinové recepty,
jelen,
svíčková zvěřina,
recept z jelena,
recepty zvěřina jelen
Suroviny:
maso jelení,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
pepř,
jalovec,
bobkový list,
koření nové koření,
mouka,
mléko,
smetana,
hořčice
Komentáře (22)