Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Dobře vychucené kedlubnové zelí předčí i to klasické dušené či kysané. Skvělá přiležitost, jak zpracovat větší a lehce přerostlé kedlubny. Společně s měkkou a šťavnatou krkovicí a vařeným bramborem vznikne dokonalé jídlo.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 063 kJ / 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme krkovici a zprudka orestujeme.
Krok 2: Zalijeme trochou vody a dusíme do měkka asi 45-60 minut.
Krok 3: Připravíme kedlubnové zelí. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozehřáté pánvi rozškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Orestujeme do sklovata a přidáme nastrouhanou kedlubnu. Dusíme asi 15 minut do měkka.
Krok 5: Zelí zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Osolíme, dochutíme octem a cukrem, chvilku provaříme. Podáváme s krkovicí a bramborami.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRjK
Moje poznámka
Dušená krkovice s kedlubnovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRjK
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 5 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 7 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 9 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 11 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 12 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 13 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
dušená krkovička,
zavařování kedluben,
kedlubové zelí,
dušené kedlubny s vepřovým masem,
vepřová krkovice dušená,
zavařování kedlubnového zelí,
krkovicka dusena,
dušena vepřová krkovice,
zelí z kedluben,
vepřová krkovice se zelím,
dušený kedluben,
dušená kedluben,
co ke kedlubnovemu zeli,
krkovička s kedlubnovým zelím,
kedlubny recepty,
dušená krkovička recepty,
krkovice recepty se zelím,
zavařování kedlubny,
zavařování kedlubnů,
recept dusena krkovicka
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
olej,
kedlubna,
slanina,
cibule,
cukr,
ocet,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (9)
Je vyborne a i tem kteri nemeli zdani co je to kedlubna ,moc chutnalo. Urcite budu ted delat casteji