Zvěřinový guláš
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,85 g |
Tuky | 63,76 g |
Vláknina | 20,18 g |
Cholesterol | 519 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 49,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a promícháme. V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda.
Krok 2: Malinko přilijeme vodu, přidáme papriku a koření, protlak, přidáme maso, promícháme a restujeme.
Krok 3: Zalijeme vývarem a vínem, až se odpaří alkohol, dusíme doměkka pod pokličkou.
Krok 4: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec zahustíme nastrouhaným chlebem.
Zveřejněno 24. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 13 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 13 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 34 minutami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 48 minutami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 49 minutami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 1 hodinou
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 5 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 5 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 12 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 17 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 18 hodinami
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
sádlo,
protlak,
paprika,
paprika sušená uzená,
bobkový list,
jalovec,
slanina,
vývar masový,
víno červené,
sůl,
pepř mletý,
marmeláda brusinková,
majoránka,
chléb
Komentáře (6)