Dušená mrkev
Skromné a dobré jídlo, na které se téměř zapomnělo. Domácí dušená mrkev se dá připravovat kdykoli během roku, což je její velká výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ji dát jen tak se šťouchanými brambory nebo jako přílohu k masu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 225 kJ / 771 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,43 g |
| Tuky | 51,77 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 408 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 58,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a orestujeme ji lehce do sklovita. Pak přidáme mrkev, promícháme, osolíme a zalijeme zhruba 250 ml vody. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit asi 10 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme v malém kastrůlku z oleje a hladké mouky světlou jíšku.
Krok 4: Když je mrkev téměř měkká, za stálého míchání ji zahustíme připravenou jíškou rozšlehanou v 100-150 ml vody.
Krok 5: Přivedeme k varu a necháme mrkev probublávat a zhoustnout. Podle potřeby přidáme vodu, abychom získali požadovanou konzistenci. Provaříme přibližně 10-15 minut.
Krok 6: Ke konci přípravy mrkev ochutnáme. Pokud je třeba, dosolíme a můžeme dosladit špetkou cukru podle vlastní chuti.
Krok 7: Podáváme s vařeným bramborem a dušeným vepřovým masem.
Zveřejněno 28. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNJy
Moje poznámka
Dušená mrkev
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNJy
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 16 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 19 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 22 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 25 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev,
výborná dušená mrkev,
dušená mrkev na másle s vepřovým masem,
dusena mrkev bez masa,
dušená mrkev recept,
mrkev dusena,
recepty dusena mrkev,
vařená mrkev,
recept dušená mrkev,
recept na dusenou mrkev,
mrkev recepty,
vařená mrkev recept,
top recepty dušená mrkev,
sladká mrkev,
dusena mrkev s bramborem,
dušená mrkev na másle,
dušená mrkvička,
mrkev na sladko,
recepty z mrkve,
dušená mrkev recepty
Suroviny:
mrkev,
cibule,
olej,
voda,
sůl,
cukr krupice,
olej,
mouka hladká,
voda
Komentáře (44)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pyre mrkev tilapia
www.jimejinak.cz/jarni-pyre-s-medvedim-cesnekem-a-la-bramborova-kase/
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mrkev na hrubo, osmahnout na velkém množství másla, podlit vodou a nechat zmeknout. Přidat hrášek. Osolit opeprit a poprasit moukou. Tím se zahusti a hotovo.