Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Tradiční rajčatová passata, navíc skvěle dochucená bazalkou, je vhodná na veškerá jídla italského původu. Skvělé sugo na pizzu a těstoviny. Při nadúrodě sladkých domácích rajčat se tento recept bude zcela jistě hodit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 33,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Vysterilizujeme sklenice a víka. Krok 2: Pokrájená rajčata vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a za občasného míchání rozvaříme v odkrytém hrnci. Krok 3: Rozvařená rajčata propasírujeme přes síto nebo přes pasírovač. Krok 4: Hmotu vrátíme zpět do odkrytého hrnce, přidáme olej a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanou hustotu. Nakonec do horkých rajčat vhodíme pokrájenou bazalku. Krok 5: Naplníme do vysterilizovaných sklenic a zavaříme při 85 °C po dobu 35 minut.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jDz
Moje poznámka
Rajčatová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jDz
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 34 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
sugo recept,
sugo z čerstvých rajčat,
rajčatová omáčka s bazalkou,
rajčatove sugo na pizzu,
domácí rajčatové sugo,
recept na sugo,
domácí pomodoro,
sugo,
domácí sugo,
sugo z čerstvých rajčat recept,
sůgo na pizzu,
recept sugo,
sugo recepty,
domácí sugo recept,
sugo na pizzu recept,
sudo pomadoro omacka,
rajčatová omáčka,
recept na rajčata s bazalkou,
sugo na pizzu z čerstvých rajčat,
rajčata s bazalkou na pizzu
Suroviny:
rajče,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
sůl,
olej,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (19)
Když už to tak zřídka udělám, tak "vodu" vypiji; buď jen tak samotnou, nebo z ní vytvořím primitivní Bloody Mary
No a pokud použijete vhodná (masitá) rajčata, tak "vodu" ani nemusíte řešit
Pokud uvaříš i s ní (nebudeš dlabat), je sugo také výborné. (Nám doma ale nejvíc chutná sugo připravené v receptu popsaným způsobem
Já jsem"rajčatová"už od dětství a šťávy,omáčky a různé jiné doma připravené dobroty můžu v jakémkoli množství
Včera jsem dělali šťávu z cca 5kg rajčat,tak příště určitě udělám alespoň z 1kilka i tu Tvou voňavou chuťovku
Italům prý ta voda připadá kyselkavá - je pravda, že protlak z vydlabaných rajčat je i bez ochucení velice lahodný, tak dobrý jsem ho nemívala. Pokud to půjde, budu "vodu" dávat pryč i při příštím vaření.
Ivi,proč se musí odstranit voda a semínka,když se to potom stejně pasíruje a redukuje?Ptám se proto,že dělávám rajčatovou šťávu,rajčátka před vařením jen překrojím,ale nedávám nic pryč