Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupicová polévka zapražená

Hospodyňky považují polévky za velice dostupné a rychle hotové jídlo. A nejinak je tomu i u této krupicové polévky. Na másle dohněda osmahnutou krupici doplníme mrkví, brokolicí a vývarem. Polévka je tak vhodná i pro nejmenší členy rodiny.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

o9o9judit

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek = 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 889 kJ /
452 kcal
Bílkoviny13,00 g
Tuky1,35 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy94,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmahneme krupici do světle hněda a až začne vonět, zalejeme horkým vývarem nebo vodou. Rozmícháme nejlépe metličkou. Krok 2: Přidáme hrubě nastrouhanou nebo na menší kostky nakrájenou mrkev. Přidáme i brokolici, osolíme a opepříme (pokud je vývar už solený, sůl vynecháme). Do polévky je možno podle chuti, vložit i jinou zeleninu. Krok 3: Vaříme asi 20 minut, ke konci dochutíme kořením.

TIP: Domácí sušená zeleninová směs do polévek

Zveřejněno 31. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicová polévka zapražená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9xl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupicová polévka zapražená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9xl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Klasický recept,jen jsem se v receptu nedozvěděl,kdy se přidává vejce.Pro některé lidi je podobná
polévka nepřijatelná.

Penam: Jaké vejce? 😮 V receptu žádné není.

:-)<3:yes: Znám z mládí, také jsem ji dělávala dětem. :-K

Dělávám dost často, mým dětem moc chutná. Bodík udělen :-K;-)

Polévka je výborná dávám bod.

Polévku jsem neměla od školky, ale můžu říct, že je výborná! Použila jsem zeleninu na polévku, trochu vývaru z hovězího masa a půl masoxu na 1,5l vody. Moc jsme si pochutnali. Děkujeme! :yes: Posíláme bodík!

kroman111: další kuchařský expert a odpůrce masoxu. Proč nastavovat vývar masoxem? Jasně, každej kuchař má doma v zásobě neomezené množství jakéhokoliv vývaru. Před cca dvaceti lety by se nad masoxem nikdo nepozastavil, ale dnes kdy je každý expertem na zdravou výživu.....? Vždyť v receptu není uvedeno, že to tam musíte dát. Recept je jen návod a každý kuchař si to dochutí podle svého.

Gregusa: Jen napsala jak to dělá,nic víc.Je to vaše volba,co do polévky dáte. Někomu stačí jen voda-bez vývaru a masoxu.Jen vy to řešíte.

:-)Znám,dělám dětem,tudíž hodnotím boďkou a jelikož se ta od Maris někam zatoulala,tak posílám první já:-D:-D

Taková klasika -krupicová s vejcem, ale bez vejce :-D.My ji máme rádi - posílám bodík :yes:

Tématické fráze:
krupicova polevka, krupicová s vejcem, krupicová polévka s vejcem, polévka krupicová, zaprazena polevka, pražená polévka, krupicova polivka, krupicova s vejci, hnědé polévky, krupičková polévka, polévka krupicová s vejcem, krupicova polevka s vejci, zapražená polívka, krupičková polívka, krupicová polévka recept, zeleninová polévka s krupicí a vejci, prazena polivka, polévka se zapraženou krupicí, polivka krupicova, krupicová polívka s vejcem

Suroviny:
krupice, máslo, mrkev, brokolice, pepř mletý, sůl, vývar masový, koření polévkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu