Houbové rizoto
Houbové rizoto italského typu je nádherně krémové. V základu hraje chuť bílého vína, doplněná zeleninovým vývarem. Rýže všechny chutě ochotně natáhne a na závěr vmíchané máslo jen umocní dokonalý chuťový zážitek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 897 kJ / 2 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,49 g |
| Tuky | 140,17 g |
| Vláknina | 24,53 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 664 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 268,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem. Přidáme cibuli i česnek. Asi 3 minuty restujeme na mírném ohni. Přidáme houby a restujeme další 3 minuty.
Krok 3: Vsypeme suchou (nepropláchnutou) rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
Krok 4: Zalijeme vínem, které necháme prudce odpařit. Po částech přiléváme horký vývar. Průběžně mícháme a teprve, až se tekutina vsákne, přidáváme další vývar.
Krok 5: Vaříme na mírném ohni. Mícháme a postupně spotřebujeme všechen připravený vývar. Rýže jej vsákne.
Krok 6: Když je rýže měkká a má krémovou konzistenci, rizoto je hotové.
Krok 7: Nakonec vmícháme zbytek másla a dochutíme solí a pepřem.
Krok 8: Na talíři posypeme oblíbenými čerstvými bylinkami a jemně nastrouhaným parmezánem.
Zveřejněno 9. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yWx
Moje poznámka
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yWx
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 20 minutami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 1 minutou
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 20 minutami
Koláč s banánem a vůní kokosu
ivdu22 před 24 minutami
Polévka z dýně hokaido
Monika146 před 2 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 7 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 8 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 11 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 13 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 13 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 14 hodinami
Tématické fráze:
houbové rizoto,
houbové rizoto recept,
rizoto s houbami,
houbove rizoto se smetanou,
rizoto houbove,
recept na houbové rizoto,
houbové recepty,
houbové rizoto z čerstvých hub,
houbové rizeto,
houbové risoto,
recepty houbové rizoto,
smetanové rizoto s houbami,
rizoto z hub,
recept houbové rizoto,
krémové rizoto s houbami,
krémové houbové rizoto,
houbový rizoto,
smetanové houbové rizoto,
houbove ryzoto,
rizoto s houbami recept
Suroviny:
rýže,
houby lesní,
máslo,
olej olivový,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
víno bílé suché,
parmazán,
čerstvé bylinky,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (30)
(na první přečtení než jsem si uvědomil slovenštinu)z kočky tak nevím.Ale zeptám se asijských spoluobčanů jestli nějaký kočičí bujon nemají.