Babiččina podmáslanka
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
Tuky | 28,16 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do vroucí vody (vody dáme pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více), přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín a sůl. Vaříme pod pokličkou.
Krok 2: Kopr nasekáme. Česnek oloupeme a nastrouháme. Do většího hrníčku nalijeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům.
Krok 3: Přidáme zbytek podmáslí, nastrouhaný česnek a mícháme, dokud polévka nezačne vařit. Necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se polévka nepřichytla ke dnu.
Krok 4: Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme, můžeme přidat i kapku 8% octu, podle chuti cukr a servírujeme.
Zveřejněno 6. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Moje poznámka
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 13 hodinami
Tématické fráze:
polévka z podmáslí,
koprová polévka od babičky,
jak zamrazit kopr,
podmáslová polévka,
babicciny recepty,
kyselka polévka,
jelení jazyk houba recept,
polívka z podmáslí,
polévka kyselka,
kyselka recept,
recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý,
jak zmrazit kopr,
libeček použití,
jelení jazyk houba,
polévka z kefíru,
koprová polévka z podmáslí,
jelení jazyk houba recepty,
recepty koprová polévka od babičky,
podmáslová polévka s koprem,
polívka kyselka
Suroviny:
podmáslí,
brambory typ a,
česnek,
kopr,
kmín celý,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
cukr,
ocet,
mouka,
vejce,
máslo
Komentáře (64)
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnala
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím nerada
rébí ještě jednou děkuje
kdysi jsem ji zkoušel uvařit, ale podmáslí se mi vždycky nějak vysráželo.Tak jsem to vzdal. Ale podle tvého receptu se mi povedla a chutnala celé rodině!
Musím ji uvařit nejen pro sebe, ale hlavně pro mého tátu - čím je starší, tím víc vzpomíná na jídla od své babičky. Miluje jakoukoli "kyselku", zbožňuje kopr... Zkrátka - Jendo, díky, Tvůj recept se mnou pojede na chalupu, tam ho zrealizuju, předložím tatínkovi a ozvu se po Velikonocích. My si s tátou dozajista pošmáknem a ostatní se rádi přidají