Nakládaný květák s mrkví (bez zavařování)
Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze studený, který se používá zejména v arabské kuchyni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 549 kJ / 131 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,63 g |
| Tuky | 1,00 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 24,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na menší růžičky, mrkev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Připravenou zeleninu řádně propláchneme vodou a necháme okapat.
Krok 2: Přisypeme kurkumu, kari koření a rukama pořádně vetřeme do zeleniny.
Krok 3: Syrovou zeleninu (i s kořením) naskládáme do připravené čisté sklenice, přidáme feferonku, kterou lehce nařízneme a zalijeme nálevem, který jsme získali smícháním všech surovin na nálev.
Krok 4: Nálev do sklenice naléváme až po okraj, abychom vytěsnili co nejvíce vzduchu. Sklenice otřeme dočista, zašroubujeme uzávěrem, vložíme do lednice a necháme 5-7 dní uležet.
Krok 5: Takto naložená zelenina vydrží v chladnu víc než 1 měsíc.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný květák s mrkví (bez zavařování)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gMvl
Moje poznámka
Nakládaný květák s mrkví (bez zavařování)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gMvl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
nakládaný květák dobrý,
sterilizace mrkve,
mrkev zavarovani,
sterilizace kvetaku,
naložený květák,
zavařování mrkev,
nakládaný květák se zeleninou recept,
jak nalozit kvetak,
nakladanykvetak,
nakládaný květák se zeleninou,
jak zavarit kvetak,
sterilizace květak,
nakládný květák,
zavařený květák s mrkví,
nakladany kvwtak,
jak upravit kvetak,
mrkev-petržel -celer sterilizace,
naložený květak bez sterilizace,
květák naložený,
květák sterilizace
Suroviny:
květák,
mrkev,
feferonka,
kurkuma,
koření kari,
voda,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře (14)
jirholu: