Štrachanda z Plzeňska
Štrachanda z Plzeňska je výborné jídlo z brambor,škvarků, uzeného masa a hub. Pokrm z jednoho pekáčku je sytý a velmi vhodný pro chladnější období. Když k němu přidáte sterilované okurky nebo salát z kysaného zelí budete vrnět blahem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,56 g |
Tuky | 38,40 g |
Vláknina | 12,76 g |
Cholesterol | 878 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 65,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrachanda z Plzeňska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ2n
Moje poznámka
Štrachanda z Plzeňska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ2n
Nejnovější recepty
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 3 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 5 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 5 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 5 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty z plzenska,
štracharanda,
jídlo štrachanda,
bramborova štrachanda,
strachanda jidlo,
plzeňsko jidlo,
štrachanda z brambor,
plzeňská uhlířina,
atu plzeňská,
jidla na plzensku,
strahanda,
kuchařka z plzeňska,
štracharanda recept,
šťouchanda recepty,
škrachanda,
plzeňská jídla - štracharanda,
jídla z plzenska,
uhlířina,
štracharanda jídlo,
domaci štrachanda
Suroviny:
brambory,
houby sušené,
maso uzené,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
zázvor sušený,
vejce,
smetana ke šlehání,
krupice dětská,
sůl,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (31)
Ani nemůžete, protože název nezodpovídá původu.
Možná by bylo lepší ty brambory uvařit den předem a nemusíme čekat, až vychladnou