Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 745 kJ / 895 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,36 g |
Tuky | 84,67 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 24,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Moje poznámka
„Pajšl“ ze srdíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xr
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 12 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno 6. 10. 2025 16:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 4 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 5 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 6 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 7 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 7 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 8 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 8 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 9 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 10 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 11 hodinami
Tématické fráze:
pajšl s kořenovou zeleninou,
kuřecí pajšl,
pajšl z kuřecích srdíček,
pravy pajsl,
pajsl,
pajšl recept,
pajšl ze srdíčka,
moravský vrabec s rýží,
pajšl - plíčka na smetaně,
recept na pajsl,
pajšl z kurete,
vepřové srdce jako pajšl,
vepřový pajšl,
kuřecí srdíčka jako pajšl,
srdce jako pajšl,
pajsl v tlakaci,
pajšl se zeleninou,
veprove srdce jako pajsl,
top recepty pajšl,
pajšl na zelenině
Suroviny:
srdce vepřové,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření,
bujón,
slanina,
cibule,
zelenina kořenová,
hořčice plnotučná,
smetana 33%,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A to, že ste 100% Češka, je skvelé, vaša kuchyňa je totiž super. Milovala som služobné cesty napr.do Českých Budějovic, vždy som mala šťastie, že v hoteli Zlaté slunce(????) boli Dni českej kuchyne. Nikdy som nevedala, čo si mám vybrať. Asi by nebolo na škodu, keby ste nejaké "echťáky" uverejnili. Na túto stránku chodia aj "zahraničiari", ktorí by si celkom radi spestrili jedálny lístok.
Vďaka, maria
Moravského vrabce dělám tak, že nakrájím cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, dám do pekáčku. Pak přidám vepřové na kostky (plec + bůček), osolím, okmínuji, opepřím. Podleji vývarem a dám péct. Nejprve pod pokličkou, pak odkryji a dopeču dozlatova. Nevím, jestli je to echt moravský vrabec, jsem stoprocentní češka
Jinak - já zeleninku nemixuji schválně, aby z toho nebyla svíčková
Plíčky miluji,ale u nás je to doslova"úzkoprofilová"surovina
Jinak jako náhražku také dělávám z vepřových srdíček
V papiňáku je opravdu lepší nechat srdíčko těch 40-50minut.Mám to vyzkoušené u různých rcp z tohoto druhu a někdy se mi dokonce stalo,že i po těch 50minutách jsem musela přidat dalších 10.Asi to bylo z nějakého hodně starého kaňoura
Děkuji moc
Srdíčka máme hodně rádi a docela často je dělám. Vařím je 3/4 hoďky vždycky, nevím, možná by stačilo míň, ale já v kuchyni nikam nespěchám, ať si tlakáč pěkně zafuní
Bujon pokládám za zbytečný, když srdíčka vaříš, už máš vývar, ale zas je to na každém, jinak
A ještě dotaz, není v tlakáči moc těch 45 minut na srdíčka? Už jsem je dlouho nedělala, tak netuším, což mi připomíná, že koupím