Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným bramborem. Nejlepší ke konzumaci bude proleželý do druhého dne.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 042 kJ / 1 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,02 g |
| Tuky | 50,23 g |
| Vláknina | 28,34 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 85,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Feferonku nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme do hněda (pozor, nespálit).
Krok 3: K cibuli přidáme na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestujeme. Po chvíli maso osolíme, opepříme a chvíli dusíme.
Krok 4: Přidáme celý balíček mleté papriky a krátce zasmažíme (pozor, nespálit).
Krok 5: Přidáme lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou feferonku. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
Krok 6: Do vývaru vložíme v čajovém „vajíčku“ (nebo zavázané v plátýnku) všechno koření, bez majoránky. Promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud není maso měkké (doba vaření záleží na stáří kusu srnčího, ale minimálně 1,5 hodiny).
Krok 7: Poté vyndáme z guláše koření a zahustíme jej chlebovou strouhankou.
Krok 8: Ochutíme drceným česnekem, drhnutou majoránkou a necháme za občasného míchání provařovat cca 15 minut.
Krok 9: Podáváme ozdobené kolečkem cibule a kousky papriky, s bramborovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.
Zveřejněno 29. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m93
Moje poznámka
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m93
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 34 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 13 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 53 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 9 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 10 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 10 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš,
příprava srnčího guláše,
koření na srnčí guláš,
srnčí bok,
hajný ze šlajfu,
nakládané srnčí,
srnčí guláš s brambory,
kozí guláš,
vaření srnčího guláše,
srnčí guláš 30 porci.cz,
top recepty srnci guláš,
gulaš- srnčí,
srnčí guláš doba přípravy,
srnčí bok recepty,
příprava srnčí,
gulas ze srnce,
koření na srnčí,
srnčí guláš videorecept,
srnci na ohni,
kotlíkove ragu
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
feferonka,
paprika sušená sladká,
hořčice,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
jalovec,
tymián,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
sádlo,
chléb
Komentáře (9)
Gulášek je perfektní!
"De gustibus non est disputandum"
...já rád guláš, či jen šťávu z guláše (pokud zbyde), s bramborovou kaší