Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 141 592 kJ / 33 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 899,44 g |
Tuky | 237,25 g |
Vláknina | 899,94 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 40,26 g |
Sůl | 100,02 g |
Sacharidy | 6 584,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 180° C. Připravte si plech s papírem na pečení. Maso, na kousky pokrájené plátky Choriza, strouhanku, cibuli, mrkev, rajskou omáčku, petržel a vejce vsypte do jedné velké mísy. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 2: Dobře umytýma rukama míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Krok 3: Sekanou vytvarujeme na obdélník cca 10 cm x 18 cm (já dával do skleněné zapékací misky, tak mám velký čtverec).
Krok 4: Vložíme na plech a pečeme 25 až 30 minut, nebo dokud sekaná není hotová. Vyjměte z trouby a slijte přebytečný tuk.
Krok 5: Sekanou shora polijeme omáčkou barbecue a vrátíme do trouby na dalších asi 10 minut, než nám povrch s omáčkou nezesklovatí.
Krok 6: Pak vyjmeme z trouby a necháme bokem asi 5 minut odpočinout.
Krok 7: Mezitím si uvaříme brambory do měkka, v mikrovlnce připravíme zeleninu - mrkev a fazole v samostatných uzavřených plastových sáčcích s možností těsného uzavření. Po dobu 1 1/2 až 2 minut, nebo dokud není vše skoro měkké při 100% výkonu mikrovlnky zahříváme. Pokrájíme sekanou na plátky a podáváme se zeleninou a vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší.
Krok 8: Moje omáčka barbecue: V menším hrnci na lžíci oleje opékejte na drobné kousky posekanou cibuli a česnek, vše zaprášené směsí koření Barbecue, asi 3 minuty do sklovita.
Krok 9: Přidejte obsah konzervy krájených rajčat, vsypte hnědý cukr, ocet Balzamiko, sójovou omáčku a Maggi a přidejte brusinkovou marmeládu.
Krok 10: Nechte pak mírně probublávat těsně okolo bodu varu asi 20 – 30 minut do zhoustnutí. Až přiměřeně vychladne, rozmixujte omáčku a nechte vychladnout úplně.
Krok 11: Zkontrolujte chuť a případně dosolte, ale asi nebude třeba.
Krok 12: Moje vařené brambory: Všechny suroviny vložíme do hrnce a zalijeme horkým vývarem – brambory musí být ponořeny. Vodu uvedeme do varu a vaříme dál normálně do změknutí brambor. Vodu po slití můžeme použít k vaření polévky.
Zveřejněno 1. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zdravá sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lzr
Moje poznámka
Zdravá sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lzr
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kounický kotlet
Kajkajak před 3 minutami
Tradiční špagety Carbonara
Styliane před 38 minutami
Plněné papriky
Rebeca před 39 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
wimra před 1 hodinou
Ptáčky plněné nivou s houbovou omáčkou
Aleister před 1 hodinou
Koprová omáčka
Elis_131 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 2 hodinami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 3 hodinami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 3 hodinami
Tématické fráze:
sekaná pro děti,
sekana do trouby,
libová sekaná,
sekaná v mikrovlnce,
sekaná s kousky masa,
celerova sekana,
lc sekaná,
recept na zdravou sekanou,
zdravá domácí sekaná,
sekaná z mikrovlnky,
domácí zdravá sekaná,
zdrava sekana se zeleninou,
recepty na zdravou sekanou,
brusinky v sekane,
sekaná s barbecue,
sekana do plechovek,
domaci sekana zdrave,
sekaná v zapékací misce,
recepty zravá sekaná,
recept na zdravou domácí sekanou
Suroviny:
maso mleté,
chorizo,
strouhanka,
cibule,
mrkev,
protlak rajčatový,
petrželka,
vejce,
omáčka steak barbecue,
brambory,
cibulka jarní,
karotka,
fazolky zelené,
cibule,
česnek,
koření barbecue,
rajče,
cukr hnědý,
ocet balsamiko,
omáčka sojová,
maggi,
marmeláda brusinková,
brambory,
nať celerová,
nať petrželová,
cibule,
kmín drcený,
sůl,
bujón zeleninový
Komentáře (3)