Marocký tažín s masovými kuličkami
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,75 g |
| Tuky | 57,24 g |
| Vláknina | 34,87 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 576 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 101,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvaříme do měkka dle návodu na obalu.
Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti. Přidáme jemně sekanou mátu. Zpracujeme do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujeme menší kuličky.
Krok 3: Rozpálíme větší pánev nebo těžký hrnec a kuličky v ní na troše oleje opečeme, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjmeme z pánve.
Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájíme na větší kousky. Nemusíme si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečeme nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidáme sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidáme celou skořici a badyán a necháme dusit do měkka.
Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidáme opečené masové kuličky a přimícháme rybíz. Vše necháme ještě chvíli dusit, eventuálně dosolíme dle chuti.
Krok 6: Do hotového tažínu zamícháme 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a uděláme do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepneme celé vejce. Pod pokličkou necháme vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý.
Krok 7: Hotové jídlo podáváme s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 5. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Moje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Nejnovější recepty
Slaný závin se zelím
Přidáno před 48 minutami
Kachní stehna na česneku
Přidáno před 1 hodinou
Pečené telecí hrudí s hříbkovou omáčkou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Krevety v omáčce s paprikami a cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé domácí housky
Přidáno před 3 hodinami
Špagety se žampiony a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechová bábovka
Romanka67 před 30 minutami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 58 minutami
Chutné vafle
Jitka86 před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Innamiya před 3 hodinami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 10 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 14 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 14 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
tážin,
tažín recept,
tažin recepty,
marocký tajin,
recept na tažin,
tadžin,
recept tadžin,
marocky tadžin,
recept tažín,
hovězí tažin,
zeleninový tažin,
recepty na marocký tajine,
recepty tažín,
tajin recept,
recept na tajin,
recept marocký tajin,
kefta tajin,
recepty na tazin,
příprava směsi na tazin,
koření na tadžin
Suroviny:
maso mleté,
máta čerstvá,
cibule,
česnek,
rajče,
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá žlutá,
rybíz,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
koriandr sušený,
skořice,
římský kmín mletý,
kůra skořice,
badyán,
olej,
koriandr čerstvý
Komentáře (3)
sarkap: