Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 797 kJ / 1 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,51 g |
Tuky | 128,75 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,22 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu ošúpeme, odstránime semená a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Mierne osolíme, mierne vyžmýkame. Ostane množstvo asi na 2 hrnčeky. Na veľkú panvicu dáme olej, na to nastrúhanú cuketu.
Krok 2: Premiešavame, dusíme, pridáme pretlačený cesnak, trochu orieška a korenia. Vajcia rozšľaháme, osolíme, vmiešame šľahačku.
Krok 3: Na cuketu nasypeme niečo zelené, petržlenovú vňať alebo pažítku, zalejeme zmesou, zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Keď vajcia stuhnú, posypeme strúhaným syrom, necháme roztopiť.
Zveřejněno 15. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Moje poznámka
Cuketová frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZLw
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 44 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 40 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
cuketová fritata,
spagetova fritata,
fritata,
fritata s cuketou,
fritaty,
mail preca.in loc:cz,
cuketova fritatta,
špagetové fritáty,
karbenatky z cukyny,
špagetová frittata,
info preca in loc:cz,
frittata se zeleninou,
co uvarit s cukyny,
fritatta,
fritata recept,
fritatta s cuketou,
bramborové fritáty,
recepty z cukety,
pesto z cukyny,
wwwgulas,cukyny,cz
Suroviny:
cuketa,
olej,
česnek,
pepř bílý,
ořech muškátový,
sůl,
vejce,
šlehačka,
nať petrželová,
sýr nastrouhaný
Komentáře (23)
Taká bůčkovite prerastená cuketa by tiež nebola zlá...ak niekto vie, ako ju vypestovať, budem rada za info...
(Mäsožravcovi som k tomuto beztak musela uvariť klobásu!)
A teší ma, že môj hrneček vstúpil do siene slávy...
Jednu prerastenú - macatú cuketu mám ve spížce. Kdyby byla prorostlá jak bůček, tak by mi ji manžel snědl.
Magdalénko, dobrý recept pro mě. Manželovi bych k cuketě musela nakrájet uzený bůček nebo pikantní klobásu.
Posílám +11.
Ještě mi řekni..co je to prerastená cuketa?
Tanicka, z toho dôvodu ako spomínaš, zvyknem tú cuketu pred úpravou osoliť a vytlačiť z vody. Možno aj odparovaním tekutiny z panvice by sme dosiahli podobný efekt, ale určite by to dlho trvalo.