Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tempehovo-cuketové placičky

Tempeh je výrobek ze sójových bobů, který vyniká vysokým obsahem bílkovin – i proto se často používá v rostlinné kuchyni. Uzený tempeh dodá cuketovým plackám výraznou chuť a skvěle ladí s česnekem a tymiánem. Stačí je osmažit dozlatova, a můžete servírovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 102 kJ /
263 kcal
Bílkoviny19,59 g
Tuky15,36 g
Vláknina5,47 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy10,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety omyjeme, nastrouháme je nahrubo do mísy, osolíme, promícháme, a dáme stranou, aby pustily vodu. Krok 2: Tempeh nakrájíme na malé kostičky, a krátce opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Krok 3: Vodu z cuket slijeme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, tymián, pepř, sůl, mouku, a dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme opečené kostičky tempehu. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a lžící do něj dáváme těsto, které rozetřeme do tvaru placičky a po obou stranách opekáme dozlatova. Krok 5: Podáváme s brusinkami nebo dipem.

TIP: Jak v kuchyni využít tempeh

Zveřejněno 24. 2. 2017

Poznámka autorky radiator

Tempeh je pokrm vyrobený stlačením a fermentací sojových bobů do zakouřené, až oříškové chutě. Díky procesu výroby je tempeh nejstravitelnějším sojovým výrobkem. Je ceněn pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, vápníku, fosforu, železa, hořčíku, vitamínu E a vitamínů skupiny B. Prodává se v supermaketech ve zdravé výživě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDJK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDJK

Marie

Komentáře (4)

To vypadá zajímavě.Tempeh vůbec neznám,ale cukety mám ráda.Až se mi na zahrádce urodí tak vyzkouším.Recept jsem si uložila.Cuket máme vždy hodně,že nevíme co s nimi.:-K:yes::yes::yes:

Elina: Děkuji:-K Já tempeh taky neznala, až když mi o něm řekl syn, tak jsem zkusila tuto kombinaci a chutnalo mi to. Už mám připravené další recepty s tempehem, tak budu experimentovat;-)

radiator: Skvělé. S tempehem jsem se taky seznámila teprve nedávno, je skvělý :-) :yes:

Tématické fráze:
tempeh recepty, cuketové placičky, tempeh recept, uzený tempeh recepty, recepty z tempehu, tempeh s cuketou, recepty s tempehem, pokrmy z tempehu, tempeh placky, tempeh s vejci, recept na tempeh, cuketové placičky recept, recept na cuketové placičky, recepty tempeh cuketa, cuketové placky s tempehem, tempeh mrkvové placičky, recepty tempeh, jidla z tempehu, brusinkové placičky recept, placičky z cukety

Suroviny:
cuketa, tempeh uzený, vejce, česnek, tymián čerstvý, mouka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu