Velikonoční plněná sekaná
Velikonoční sekaná může být hvězdou vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To vše muže posunout obyčejnou "sekačku" do pozice zlatého hřebu oběda.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 922 kJ / 4 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 306,24 g |
Tuky | 261,64 g |
Vláknina | 22,09 g |
Cholesterol | 4,11 g |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 7,70 g |
Sacharidy | 168,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Mleté maso dáme do mísy a přidáme mlékem nasáknuté rohlíky. Osolíme, opepříme a zalijeme 100 ml mléka.
Krok 2: Směs důkladně propracujeme rukama. Necháme alespoň hodinu (nejlépe přes noc) odstát.
Krok 3: Připravíme nádivku. Vejce na nádivku rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Smícháme rohlíky nakrájené na kostky, žloutky, vařené uzené a vepřové maso nakrájené na kostky a posekané bylinky dle chuti. Konzistenci můžeme upravit uzeným vývarem tak, aby nám vyhovovala. Dochutíme solí. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Na oleji orestujeme najemno nakrájené cibule a v závěru přidáme prolisované stroužky česneku, které necháme jen krátce rozvonět. Odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 5: Formu na sekanou vymažeme olejem a vyložíme slaninou. Vyndáme odstáté maso z lednice a přidáme k němu nasekané bylinky, vejce, zchladnou cibuli s česnekem a důkladně promícháme. Konzistenci upravíme přidáním strouhanky.
Krok 6: Do slaninou vyložené formy navrstvíme polovinu masové směsi a upěchujeme. Na to dáme polovinu nádivky. Do středu vtlačíme za sebou naskládaná oloupaná a natvrdo uvařená vejce.
Krok 7: Zbytkem nádivky vejce obložíme a dobře stlačíme. Poslední vrstva je zbytek masové směsi na sekanou. Dobře urovnáme, pomažeme olejem a přikryjeme alobalem. Celou formu přemístíme na plech (kdyby vytékal tuk) a i s plechem vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C.
Krok 8: Pečeme asi 45 minut. Poté formu vyjmeme z trouby, sundáme alobal a překlopíme sekanou na plech tak, aby byla slanina nahoře. Dopečeme ještě 15 minut do zlatavé barvy. Před podáváním necháme sekanou chvilku odpočinout, bude se lépe krájet.
Zveřejněno 31. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční plněná sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lYZ
Moje poznámka
Velikonoční plněná sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lYZ
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 10 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 12 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 2 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 4 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 5 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 5 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 6 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 7 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční domácí sekaná,
velikonoční sekaná z mletého masa,
velikonocni sekana,
plněná sekaná,
sekana s nadivkou,
sekaná do formy,
recepty - velikonoční domácí sekaná,
velikonocni sekana plnena vejci,
velikonoční sekaná recept,
domácí sekaná do formy,
velikonoční věnec sekaná,
domaci velikonočni sekana,
velikonočni sekana s s vejci,
plněná sekaná nádivkou,
velikonoční recepty,
velikonocni sekana na plech,
plněná sekaná medvědím česnekem,
plněná sekaná recept,
plnena sakana,
sekaná plněná nádivkou
Suroviny:
maso mleté,
rohlík,
mléko,
vejce,
čerstvé bylinky,
cibule,
česnek,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
vejce,
maso,
maso vepřové,
vývar uzený,
petrželka,
sůl,
vejce,
slanina,
olej
Komentáře (3)