Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkovo-mrkvové kari s cizrnou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 488 kJ /
356 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky24,97 g
Vláknina10,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 406 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy23,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky. Krok 2: Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme olej, vhodíme podrcený kmín a chvilku počkáme, až se rozvoní.
Pak do pánve přihodíme všechnu připravenou zeleninu a necháme asi 3 minuty restovat.
Zeleninu zalijeme šálkem zeleninového vývaru a necháme asi 5 minut podusit.
Pak přidáme scezenou cizrnu a vmícháme kari pastu. Krok 3: Počkáme, až se vše opět začne vařit a zalijeme kokosovým mlékem.
Ještě malou chvilku povaříme, dochutíme solí a vmícháme nasekané lístky koriandru a ihned vypneme.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 2. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzEV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzEV

Komentáře (2)

Kari mám moc ráda, bohužel mé nadšení nesdílí můj muž. Ale jednou za čas to sní, musím mu k tomu přihodit alespoň opečený plátek kuřete nebo krůty. Akorát tu kari pastu dávám na wok rovnou s kořením, nebo tady s římským kmínem. Toto kari vypadá moc dobře.:yes::yes:

Tématické fráze:
cizrna recepty, zeleninove kari s cizrnou, mrkvové recepty, kari s cizrnou a mrkví, cizrna na kari, recepty z cizrny, recepty s kari, mrkvové kari s cizrnou, lilek s mrkví, lilek s kari a cizrnou a kokosovým mlékem, lilek s kokosovím mlékem a kari pasta

Suroviny:
lilek, mrkev, cibule, cizrna sterilovaná, vývar zeleninový, mléko kokosové, sůl, pasta kari červená, římský kmín mletý, koriandr, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu