Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky

Připravte si oblíbenou masopustní pochoutku – smažené vdolky z kynutého těsta. Po usmažení vdolky potřete marmeládou a lahodnou tvarohovou nádivkou provoněnou vanilkou. Navíc je můžete posypat i Grankem.

Hodnocení receptu je 4,1 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

happy.lenulka happy.lenulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí těsta

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde přibližně 16 vdolků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 471 kJ /
2 264 kcal
Bílkoviny77,38 g
Tuky18,28 g
Vláknina18,51 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 658 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy438,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin uděláme kvásek a necháme jej vzejít. Krok 2: Mezitím smícháme mouku, vejce, sůl, druhou lžíci cukru. Do této směsi přimícháme vzešlý kvásek a opatrně zpracujeme. Krok 3: Přimícháme rozpuštěné máslo a dobře hněteme. Vzniklé těsto by mělo být velmi měkké a vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Krok 4: Mezitím připravíme tvarohovou nádivku - vše vložíme do mísy a vyšleháme. Krok 5: Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a z vykynutého těsta tvarujeme vdolky. Smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené vdolky klademe na talíř s papírovým ubrouskem, aby odsál přebytečný tuk. Krok 6: Po usmažení potřeme vdolky marmeládou, dáme lžíci tvarohové směsi, lžíci šlehačky a posypeme Grankem.

TIP: Masopust v lidové tradici

Zveřejněno 28. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xrml

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xrml

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hospodyne: Mascarpone s tou šlehačkou fakt nemá chybu. Mizely teda rychle :-D:-D

mika59: my je dnes máme s hruškovými povidly a také s mascarpone a šlehačkou. Jindy je míváme místo šlehačky se zakysanou sm. Také moc dobré:-K

Máme je rádi, jen jsem místo tvarohu dala mascarpone a šlehačku..Nezbyl ani jeden a přidala jsem foto..:-K

20 vdolků bylo za 15min v čudu.Fakt luxus:yes:

Pěkné koblížky a s tím tvarohovým krémem musí dobře chutnat:-p:yes:

jé dala bych si hned. Vypadají krásně.:yes:

Tématické fráze:
vdolky, vdolky z kvásku, vdolky bez vajec, vdolky z polohrubé mouky, vdolky bez droždí, kvásek na vdolky, vdolky s hruškama, vdóky, vdolky s hruškami, vdolek, krém na vdolky, tvarohový krém na vdolky, skládané vdolky, priprava vdolku, vdolky bez mléka, vdolky s čočkou, vdolky s marmeladou, vdolky na pánvi, šlehačka na vdolky, jogurtove vdolky

Suroviny:
mléko, droždí čerstvé, cukr krupice, mouka polohrubá, mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, máslo, tvaroh polotučný, mléko, cukr vanilkový, cukr moučkový, marmeláda, šlehačka, kakao granko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]