Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

K pomalému pečení se hodí jakýkoliv druh masa, i vepřová plec. Díky dlouhému pečení při nízké teplotě bude maso šťavnaté a měkké tak, že se začne rozpadat na vlákna. Když s ním společně upečeme brambory a mrkev, získáme skvělou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (125×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 878 kJ /
1 644 kcal
Bílkoviny225,18 g
Tuky56,21 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy40,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 150 °C. Stroužky česneku oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku. Krok 3: V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou čerstvou cibuli, sušenou cibuli, celé stroužky česneku a kmín. Krok 4: V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přiklopíme víkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 150 °C přibližně 2 hodiny. Neodkrýváme. Krok 5: Mezitím oloupeme brambory a očistíme mrkev. Brambory i mrkev nakrájíme na menší kousky. Krok 6: Po 2 hodinách pečení maso obrátíme a přidáme mrkev a brambory. Přikryjeme a pečeme další hodinu. Pokud je třeba, podlijeme maso horkou vodou. Krok 7: V poslední hodině pečení maso občas přeléváme výpekem. Asi 15 minut před koncem pečení maso odkryjeme a zvýšíme teplotu na 190 °C. Dopečeme na barvu. Krok 8: Hotové maso necháme 15–20 minut odpočinout a servírujeme.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 23. 7. 2016

Poznámka autorky mika59

Chtěla jsem dát více cibule, ale nebyla. A tak jsem dala tu sušenou, myslím, že to výrazně dobře ovlivnilo výslednou chuť šťávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlRk

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělý recept , budu opakovat .

Tohle je moc dobré jídlo, ale trošku se bojím, že někoho odradí to prudké opékání ze začátku. Dobrá zpráva je, že to není potřeba! Plec je šťavnatá a měkoučká i když ji šoupnete rovnou do pekáčku – důležité je pomalé pečení a nezapomenout na kousek sádla, jinak je to brnkačka :).

Jinak já na prvních dvacet minut nastavím troubu na 200 stupňů (horkovzduch), teprve potom ztlumím na 150.

Brambory jsem dopekal na sólo. A dochucoval..

Určitě vyzkouším, pořídila jsem na chatu multifunkční hrnec, tak hledám recepty ve stylu " vše do jednoho hrnce :-D ;-)

Vyskúšal som, výborné to bolo, vďaka za recept! Dovolil som si pridať foto. :yes:

danstav: To jsem ráda, že chutnalo. Moc děkuji :-K:-K

Chutnalo celé rodině :yes:

KatchaKK: Moc děkuji za vyzkoušení a důvěru..:-K:-K

Tématické fráze:
vepřové plecko pečené recepty, vepřová plec pečená v celku, pecena veprova plec, veprova plec, pečené vepřové maso v celku, veprova plec pecena, pomalu pečené vepřové maso, pečené plecko v celku, veprova plec recepty, pomalu pečené vepřové plecko, pecené plecko, plecko recepty, vepřové plecko recepty, pečené vepřové plecko, vepřové v mrkvi, pomalu pečené maso, vepřová pečeně pečená v celku, pečená plec, pomalu pečené plecko, vepřová plec s mrkví

Suroviny:
plec vepřová, cibule, cibule sušená, česnek, pivo světlé, hořčice, sádlo, kmín celý, sůl, pepř mletý, brambory, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu