Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselý sterilovaný květák

Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché: očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít jako přílohu k masu nebo do zeleninových salátů.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 757 kJ /
1 137 kcal
Bílkoviny9,30 g
Tuky8,55 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68,07 g
Sůl170,00 g
Sacharidy250,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Krok 2: Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Krok 3: Do čistých, dobře omytých sklenic skládáme růžičky květáku, raději košťálky dovnitř, protože to jde lépe. Krok 4: Uvaříme nálev podle návodu na sáčku. Horkým nálevem zalijeme květák a sterilujeme 25 minut při 85-90 °C.

TIP: Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu

Zveřejněno 15. 7. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/ .

Jeden recept na sterilovaný květák tu má Magdalenka, dělá ho trošku jinak, jako okurky, tak ho dávám do podobných .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwp7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwp7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tesco: Na tom se nedá nic zkazit ;-) Díky :-K

Snad se podařilo.. otevřu nejdřív za měsíc :)

Květák zruzovi, když se tam pridaji chilli papričky ,ale na ohromné chuti to nic nemění ;-)

Dobrý večer, květák jsem v neděli vyzkoušela a je moc dobrý. Měla jsem jen dva velké kvetaky, nalev jsem udělala přesně dle receptu. A jen moje zkušenost je, že 1l octa na 3,5l vody je strašně moc....musela jsem hodně přidat cukr, takže za mě příště budu octem šetřit :-K<3:yes:

Taky byly doby, kdy jsem zavářela květák, ale několikrát mi zrůžověl / nevím proč:-D /, tak mě to přestalo bavit:-), ale mám ho nakládaný moc ráda<3

maris: I nám květák zrůžověl, to se mě nelíbilo a přestala jsem ho taky dělat

Tématické fráze:
květák ve sladkokyselém nálevu, nakládaný květák, květak v sladkokyselem nalevu, nálev na květák, květák v nálevu, sterilizovaný květák, nakládaný květák recept, sladkokyselý květák, sladkokyselý nálev na květák, nakladani kvetaku, zavareny kvetak, recept na nakladany kvetak, květák sladkokyselém nálevu recepty, květák v deku, sterilovaný kopr návod, sterilovaný květák ve sladkokyselém nálevu, květák v sladkokyselým sladkokyselém nálevu, kvetak sterilizovane, nakladany karfiol a cibulka, květák v v deku

Suroviny:
květák, voda, ocet, sůl, cukr, semínka hořčičná, pepř celý, koření nové koření, koření hřebíček, deko, chilli paprika čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu