Punčové řezy jako z cukrárny
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 524 kJ / 3 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,80 g |
Tuky | 77,60 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,59 g |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 703,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové řezy jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
Moje poznámka
Punčové řezy jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8VG
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 43 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
punčové řezy,
puncove rezy recept,
punčové řezy jako z cukrárny,
punčový řez,
punčové řezy na plech,
punčový řez recept,
recept na puncove rezy,
puncovy dort,
recept na puncovy rez,
punčové řezy cukrářské,
výborné punčové řezy,
recept punčové řezy,
recepty výborný punčový dort,
punčový zákusek,
punčový dort recept,
recept punčový řez,
recepty puncove rezy,
punčove řezy jak na to,
punčový řezy,
nejlepsi puncove rezy
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
potravinářské barvivo,
marmeláda rybízová,
voda,
cukr,
kyselina citronová,
rumové aroma,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
solamyl
Komentáře (272)
Jane Ell: nevím, jak dlouho šlehám, nikdy jsem nestopovala. Prostě do pevné světlounké pěny.
Doma si je připravím podle naší chuti, to mi vyhovuje.
Myslím si, že třeba v polevě z 250 g cukru malou lžičku Solamylu poznat nemůžete.
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.
Sarik. 7: jak píši výše - postup receptu byl daný tak, jak jsem ho sem napsala a punčové řezy podle něj jsou opravdu vynikající
https://fr.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake
Tyhle řezy už nepeču, zákusky jíme málokdy. Ale kdysi jsem je pekla celkem pravidelně - na vánoce, synovi k narozkám, voněly a chutnaly u nás minimálně 10-15x. A nepamatuji se, že by se někdy stalo, že by se jakkoliv nepovedly. Tak moc jsou snadné
srettka: díky
Akorát na pleši to moc nešlo, tak jsem raději pekl na plechach
Jak velký plech ma byt na ty platy ?
Jsem moc ráda, že chutnaly!
Také u nás jsou oblíbené, ale dělám je jen jako řezy, piškot peču vždy v klasickém plechu.
Nějak stále nemohu najít tu kombinaci
Potřebujete : 5 vajec
5 lžic mouč. cukru
4,5 lžice hl mouky
Postup : v misce vyšlehejte bílky a cca v polovině přidejte po lžicích cukr , do husté pěny pak jen vmíchejte mouku a žloutky ,potom to dejte ne pečící papír, upečené je to cca do 5 min , to trvá i další příprava piškotového těsta
Je to opravdu lehke,ale na poprvy se musi pocitat s nejakym tim doladovanim,nez se to vychyta.Treba kolik punce (kazdy rad jinak).
Recept z jine stranky zkoncil v kosi,hlavne ze tam bylo maslo a slehacka
Jak si mám ale vysvětlit to, že jsem je dělala snad i 6-8x (no, možná i víc) a povedly se pokaždé?
Málo ušlehané vajíčka,proto ta teňoulinká placka.
Akorát do mouky přidám špetku prášku do pečiva
Já to pochopil..., a myslím že cathleen: taky
Každý môže robiť zásahy, úpravy len v svojom recepte.
Kouzlo "Punčového" je m.j. v plátech pečených z celých vajec. Je to dortová hmota bez tuku a pokud budete pracovat se sněhem, tak to bude ve finále něco jiného. Ne moc jiného, ale jiné (nadýchané-nacucané-rozmočené) to je...
A že se vám dílo nedařilo?
No, z vlastních nezdarů vím, že asi ve třech případech ze čtyř jsem někde udělal kopanec ich
Řezy jsou mnohokrát osvědčené, jsou z normální kuchařky, mně se povedly pokaždé a netuším, kdes udělala chybu. Ale je u tebe, ne v receptu.
cathleen: A taky jsem nebyla jediná komu se to nepovedlo. Podle mne se nedá vše smíchat, musí se udělat že se utřou žloutky s cukre a z bílků se udělá sníh, ale takového nic v textu není.
maris:
cathleen:
Myslíte?
No, s tím nic nenadělám...
*****
S velkými dorty bývá potíž...
Pokud nemáme dortové plechy nebo tři čtyři pořádné "šavle" a k nim patřičný počet nelevých rukou, či ani nezvládáme manipulaci s břemeny aspoň tak jako pí. Horníčková s klavírem (obouruč, obounož) v "Dobře utajených houslích"
Jj, dortík jako když vymaluje
Leč prezentace je umění, kterého se mi také nedostává...
hodně nakažlivé a vždycky "smrdí" MÁLEM !!!!
Nedostává se vám barvítka?
Zkuste část cukrového rozvaru obarvit rozvařenou červenou marmeládou či rozfofrovaným džemem, nebo šťávou např. z černorybízového či ostružinového kompotu, máte-li některý ve spíži...
Pekla jsem je poprve (nejsem zkusena pekarka/cukrarka) a vysly uplne bozsky. Super jednoduchy recept a vsem hrozne chutna
Urcite je udelam znovu, dekuji za radu a recept
Řezy jsem dělala snad desetkrat (i víc), povedly se pokaždé. Recept je od cukrářky, chyba v něm určitě není - povedly se spoustě lidem, kteří si odsud brali recept
Všechno jsem to dělala bez éček - nahradila jsem punčové/rumové aroma rumem a místo červeného barviva jsem dala holandské kakao. Nebyla tam poté cítit taková ta syntetická chuť.
Na konci srpna jsme šli s mladým do cukrárny a dala si punčák. Nedá se to vůbec srovnávat. Už si dělám rumáky jen a jen doma. :D :)
Za mě pět hvězdiček.
Delala jsem tyhle rezy mockrat, vzdy v pohode. Recept je v poradku, opsany z kucharky....
Ale jsou výborné a moooc hezké
péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5) - každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit
Takže dámy, nejsem žádná kuchařka, ani cukrářka ani nic podobného. Trik je opravdu v těch vajcách :) míšajte míšajte!!! A pak se vám on odvděčí skvělou chutí.
Děkuji autorko za skvělý recept!!! Připomnělo mi to dětství
Tak jsem nakonec celkem úspěšně dopekla, i když růžovou placku jsem šlehala klasicky, zvlášť žloutky s cukrem a potom k tomu opatrně sníh a mouku. Těsto skvělé, nadýchané, placku jsme pro změnu upekla trošku méně a dost se mi lepila
A pak jsem úplně zblbla a cukrovou polevu vařila místo míchání za studena...
Každopádně, punčák byl napohled krásný a chutnal
A ano, placky jsou nizounké, vždyť se pak dávají 4 na sebe!
(Omlouvám se za pozdní odpověď, ale nechodily mi maily s upozorněním na komentáře.)
Je to rychlostí šlehání? Šleháte elektrickým šlehačem na plný výkon nebo na nejslabší???
řídila jsem se radami které jsem si tu přečetla. Vejce jsem šlehala a šlehala až mě ruka bolela
Nejsem ani tak začátečník, jako spíš mám špatnou troubu....vždy mám půlku plechu spálenou a půlku nedopečenou...a můžu plech otáčet jak chci
No každopádně ten Váš punčák mě tak láká, že ho zkusím
Vejce s cukrem je třeba dobře našlehat, pláty se pečou poměrně krátkou dobu. A i po upečení JSOU nízké, přesně, jako vrstvy v kupovaných punčových řezech.
Dělala jsem je 7-10x a povedly se mi opravdu vždycky
Máš-li trochu pochybnosti (začátečník apod.), počkej, až bude cena vajec příznivější - teď to bude i tak docela drahý zákusek.
Přeci jen je potřeba 10 vajec, a při jejich dnešní ceně, bych nerada měla těsto nízké, a musela dělat ještě jednu placku
děkuju za info
Moc děkuju. Určitě brzy vyzkouším..
150 g práškového cukru, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce rumu, lžička solamylu.
Práškový cukr a solamyl umícháme (utřeme) dohladka s horkou vodou a rumem. Pokud je poleva moc hustá, můžeme několik kapek vody přidat.
Děkuju moc.
BILKOVAI, Miquel: opravdu zkuste, taky jsem punčáky milovala (a ještě stále mám ráda), a díky tomu, že jsem je dělávala doma, jsme se jich zajedli (a ušetřili tím spoustu peněz).
Jsou od stejné autorky jako Štafetky III. (p.L.Šustalová)
každý kdo ochutnal nešetřil chválou rozplývali se na jazyku
6 vajec
6 lžic vařící vody (já dávám velké lžíce, jsou větší než staré hliníkové)
300 g cukru moučka
300 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva (na špičku nože)
Smíchejte žloutky s vodou a cukrem a šlehačem vyšlehejte do pěny, musí být bílá. Pak opatrně vmíchejte sníh z bílku a nakonec ještě jemněji mouku smíchanou s práškem do pečiva. Musí to být velmi jemné míchání, mouku přidávám po lžicích a těsto spíše obracím. A pak klasika na vymazaný vysypaný plech, péct na 120 - 150 C asi 20 minut. Záleží na troubě. Na plechu by to mělo být hotové rychle, v dortové formě, kdy je těsto vysoké, i 40 minut. Na povchru je pak taková tvrdší jakoby kůrka, která se ale snadno odlupuje, tu dávám pryč.
Budu ráda, když mi dáte vědět, jak se dařílo.
Já děkuji Cathleen za inspiraci na punčáky, moje nejoblíbenější zákusky.