Svíčková z vepřového masa
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je lahodnou alternativou a v kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami je vynikající.
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZmD
Moje poznámka
Svíčková z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZmD
Nejnovější recepty
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 minutami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 11 minutami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 minutami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 59 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
svíčková z vepřového masa,
svickova omacka z veproveho masa,
maso na svíčkovou,
svíčková na smetaně z vepřového masa,
svíčková z vepřového,
svíčková bez masa,
svíčková omáčka z vepřového,
svíčková ze zajíce,
jaké maso na svíčkovou,
vepřová svíčková,
svíčková s vepřového masa,
svíčková z vepřové pečeně,
vepřové maso na svíčkovou,
svickova na smetane z veproveho,
svíčková omáčka s vepřovým masem,
svíčková maso,
svickova na smetane s veproveho masa,
falešná svíčková na smetaně z vepřového,
vepřová svíčková na smetaně,
svíčková z plecka
Suroviny:
plec vepřová,
špek,
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
cukr krupice,
ocet,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
máslo,
olej,
sůl,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
mouka hladká,
šťáva citronová,
kompot brusinkový
Komentáře (54)
Domnívám se, že pork loin, kulaty sval z kotlet se u nás nazývá "vepřová pečeně" nebo taky "karé".
Hovězí Eye of Round se česky nazývá "hovězí váleček", zadní stejk z kýty, pro svíčkovou ideální.
Přeji dobré chutnání k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel.
Paní Sandtnerová má ve svých receptech lehčí obměnu svíčkové, recept nazvaný "Hovězí pečeně na smetaně". Bylo to bez nakládání do marinády a z hovězího zadního masa. Tato verze "ala svíčková" je mnohem běznější a jako "svíčková" je prezentována. Důležitější je omáčka, než maso. Můj názor.
Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7