Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra v rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 028 kJ /
724 kcal
Bílkoviny87,39 g
Tuky25,65 g
Vláknina7,56 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 373 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy33,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s zahřátým olejem. Přidáme očištěná játra a zasypeme kurkumou a libečkem. Krok 2: Orestujeme a ztlumíme na mírný oheň a dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Krok 3: Rajčata z plechovky rozmixujeme do hladka a přilijeme k játrům. Krok 4: Přidáme bujón, prolisovaný česnek, pórek nakrájený na kolečka, kmín, pepř, nové koření, hřebíček a bobkový list. Krok 5: Zalijeme zákletkou(3dcl vody+1,5 lžíce hladké mouky), promícháme a dusíme dalších 10 až 15 minut. Dosolíme. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 15. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zn2y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zn2y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělé,moc dobré.Chutnala všem!!! máte hvězdu:-K:-K

LaNicky: Děkuji, že jsi vyzkoušela. Udělala si mi velikou radost:-):yes:

Takže u nás uvařeno a snězeno :-p.. Byla to velká a rychlá dobrota. Přidala jsem ještě trochu asijské zeleninky a všechno dohromady to byla vážně bašta :-K. Děkuju za receptík :yes:

Aničko, Chocolate děkuji:-8:-K

chocolate 15. 2. 2011 19:50
umíš:-8

chocolate 15. 2. 2011 19:49
Budu se opakovat, ale ty umíč vykouzlit za pár korun velkou parádu Míšo:-K.

:-p+8:yes:Recept se mi líbí:-*jen si myslím,že je škoda rajčátka mixovat,když se nakrájí na drobnější kousíčky,aby to bylo při kousnutí cítit,možná by to bylo lepší,ale to je jen takový chuťový nápad:-)

jejda, tento recept je z casopisu Posli recept, ale ja jsem si ho uz vymyslela sama v lonskem roce a objevuje se ted ve vsech novinach??? a ja nic, to nejak uz nechapu, byl to v loni na chate muj vymysl , co dum dal a ted uz ctu 4 tou - verzi, asi, ja nejak mam radsi ,kdyz si kazdy neco predela, udela sam dle fantazie, ale vidim svu vymysl rada i zde, :-O

Holky :-) děkuji za pochvalu, vždy mě to moc potěší.:-K Budu ráda, když někdo vyzkouší. Jen pro upřesnění pro Pavlu (neregistrovaný/á):-) Moje recepty jsou většinou improvizace. Tento recept se skládá z běžných surovin, které máme většina z nás doma. Takže to není žádný luxusní recept, ale moc dobré jídlo o které jsem se chtěla podělit. Časopis Pošli recept nekupuji a pokud by se stalo, že si recept od někoho vypůjčím, tak ho napíši jako zdroj. Nemám potřebu kopírovat recepty.;-)

Míšo, to je pěkný recept, líbí se mi a tak ti dávám 5.bodík:yes:

Pavli,jenže on tam někdo musí recept poslat a už jsem se několikrát přesvědčila,že hodně receptů v časopisech i telce je převzato z netu.Ať už odsud nebo i z jiných webovek.;-)

Tohle jsem teď viděla v časopise "Pošli recept", taky to tam hodně chválili. :yes:

Játra jsou fajn a toto bude určitě moc dobré.:-p:yes::yes:

receptík se mi líbí,taky je dělám atak vyzkouším podle tebe Miszko;-)+1:yes:

:-p:yes:vypadá to lákavě:yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí játra, kuřecí játra recepty, omáčka z kuřecích jater, kuřecí játra na rajčatech, kureci jatra recept, kuřecí játra omáčka, omáčka z kuřecích stehen, jatrova omacka z kurecich jater, játra v omáčce, kureci jatra posli recept, omačka z jater, rajčatová omáčka, kuřecí stehna v rajčatové omáčce, jatra s kurkumou, recept kuřecí játra, jatra kureci na omacku, jatra kuřecí recept, játra na rajčatech, kureci.jatra.omacky, recepty z kurecich jater

Suroviny:
játra kuřecí, rajče loupané, bujón hovězí, cibule, olej, mouka hladká, kurkuma, koření hřebíček, bobkový list, koření nové koření, česnek, libeček, kmín celý, pepř, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu