Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívová polévka se zeleninou

Věděli jste, že hlíva má pozitivní vliv na naše zdraví? Snižuje cholesterol a má protizánětlivé účinky. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku s hlívou, zeleninou a vejcem a překvapte své blízké výborným jídlem.

Hodnocení receptu je 4,7 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 855 kJ /
682 kcal
Bílkoviny25,13 g
Tuky26,13 g
Vláknina28,03 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 368 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy73,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Krok 2: Do hrnce nalijeme olej, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme hlívu, mrkev, petržel a celer a zeleninu orestujeme. Krok 3: Až začne mrkev pouštět barvičku, zalijeme asi litrem vody, osolíme, opepříme a necháme vařit. Krok 4: Asi po 20 minutách do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory. Krok 5: Jíšku připravíme tak, že do rozpuštěného másla nasypeme mouku a jíšku osmažíme. Až vychladne, zalijeme asi 1 dcl vlažné vody a rozmícháme ji dohladka. Krok 6: Až je zelenina měkká, tak do polévky nalijeme rozmíchanou jíšku s vodou, pořádně ji promícháme a provaříme zhruba 20 minut. Krok 7: Ještě vlijeme rozmíchané vejce, asi 10 minut povaříme a nakonec dochutíme a přidáme majoránku.

TIP: Oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 18. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OElY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OElY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera uvařena, fakt skvělá polévka, ostatně jako všechny recepty od Vás Ivulinko :-K

lubinka: děkuji:-K:-K:-K

Dobra polivka,ale priste bude jeste lepsi, bez te pitome hlivy, ta ma konsistenci rozrezane pneumatiky a potrebujete na ni vsechny zuby. Zustante radeji u starych dobrych spekacku ci kabanosu, hlivu prenechte nejakym potrhlym experimemtatorum. Ted pulka naroda vari s hlivou, nejaka posedlost, nemoc, ne ? Cech se ma drzet bucku ci svickove.

Výborná polévka,místo brambor jsem dala strouhání,místo majoránky trošku celerové natě a nevařím ji naposled.....místo bodu aspoň :yes:

U nás dnes byla k obědu, je to opravdu recept:yes::-p,, ale nejsou tam brambory, na to jsem přišla až později, ale šlo to:yes::-p, foto :no:, protože to fotit se psem za čumákem se opravdu nedá, ale snad poznáte, že je to polévka a moc dobrá:-D

Dneska došlo na Tvoji polévku, je mooc dobrá, už je mezi oblíbenými.:yes::yes::yes::-K

janatka:coby vadilo. taky bych si na fazolich pochutnala a dekuji za ozkouseni

:-):-K

Je vynikající,jen jsem do ní přidala bílé sterilové fazole,doufám,že neva:-p

Tak také přidávám bodík. Teď jsem dodělala. Ačkoliv tu nemáme petržel (měla jsem poslední kousíček v mrazáku), tak to na chuti ani neubralo. Přidala jsem ještě hrstku krupek. Takže :yes:

:-KNádherná fotka a krásný recept:yes::yes:+

:-p:yes: to je dobrota:yes: a samozřejmě krásné fotky:yes::-K

+14 mňam:-p

MOC PEKNE TO I VYPADA, a tak ji u zkusim, mam i hlivu i zeleninku , no diky za motivaci Iva :-K

Tématické fráze:
hlivova polevka, hlívová polévka recept, hlívová dršťková polévka recept, hlívová dršťková polévka, hlívová dršťková, hlivova polivka, hlívová polévka + recept, polévka hlívová, výborná hlívová polévka, hlívová polévka dršťková, recept hlívová polévka, hlívová polévka se zeleninou, hlívová, hlivova polievka, hlívová polévka - recept, hlivova polievka recept, recepty hlívová polévka, hlívová polévka s bramborem, hlívová polévka videorecept, polivka hlivova

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, celer, petržel, mrkev, brambory, olej, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu