Dech z pekla
Rychlá masová směs z jedné pánve potěší všechny milovníky pikantních jídel. Vepřové maso, feferonky, chilli, pikantní kečup a kyselé okurky tvoří sladkokyselou, výrazně kořeněnou kombinaci, která si říká o zapíjení vychlazeným pivem. Nejlépe chutná s bramborami nebo hranolky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,48 g |
Tuky | 11,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké proužky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle tak, aby vznikly delší kousky.
Krok 2: Olej rozpálíme a na něj dáme maso. Když zbělá, přidáme omáčku a 3 lžíce kečupu.
Krok 3: Vmícháme feferonkovou pastu a lžičku chilli omáčky. Opepříme a přisolíme a ochutnáme. Dáme cibuli a po chvilce okurku.
Krok 4: Zkusíme maso. Není-li ještě hotové, dáme asi 2 lžíce vody a dál dusíme. Je li hotovo, opatrně vmícháme řezanou papriku a necháme prohřát.
Krok 5: Dochutíme Podravkou a podáváme s bramborami, nebo hranolky.
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
Moje poznámka
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 13 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 13 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno 7. 6. 2025 05:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
absolut.girl před 31 minutami
Tuňáková pomazánka s tvarohem
Sahula před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Sahula před 10 hodinami
Tuňáková pomazánka se sušenými rajčaty
Sahula před 10 hodinami
Vepřové výpečky na černém pivu
Sahula před 11 hodinami
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 14 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 14 hodinami
Jihočeská kulajda
poirotka před 14 hodinami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 14 hodinami
Tématické fráze:
jihočeský flamendr,
flamendr recept,
veprovy flamendr,
držkopal,
feferonková pasta recept,
katův šleh recept,
feferonková pasta,
cerel recepty,
recept na flamendra,
výborný flamendr,
cerel,
flamendr z vepřového masa,
recept na flamendr z vepřového masa,
feferonkova omačka,
recepty z vepřového masa online,
bílkovy chlebicek jako dech,
recept na připravu flamendra,
držkopal recept,
flamendr v bramboráku,
recept ohnivec
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
pasta feferonková,
omáčka chilli,
okurky sterilované,
paprika sterilovaná,
kečup ostrý,
sůl,
pepř,
podravka,
olej
Komentáře (21)
Foto přikládám.
Posílám bodíka.