Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutným.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 043 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,68 g |
Tuky | 1,55 g |
Vláknina | 29,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 38,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Moje poznámka
Silný vývar z opečených vepřových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NEA6
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 14 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 18 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřový vývar,
vývar z kostí,
hovězí vývar z kosti,
vývar z vepřových kostí,
silný vývar,
vepřový vývar z kostí,
pečené vepřové kosti,
vepřový vývar s kosti,
dobrý vývar z vepřových kostí,
vyvar z veprove kosti,
polévka z pečených kostí,
rajče do vývaru,
vepřový vývar recept,
silný hovězí vývar,
silný hovězí vývar recept,
kuřecí vývar z kostí,
vývar z vepřových žeber,
recept hovězí vývar z kostí,
vyvar s kosti,
pečené hovězí kosti
Suroviny:
kosti vepřové,
kůže vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
rajče,
česnek,
pórek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
libeček,
petrželka,
pažitka,
sůl,
voda,
zelenina čerstvá,
kedlubna,
ředkvičky,
kapusta
Komentáře (28)
Pokud se mi poštěstí koupit cca 4-5kg hovězích kostí, postupuji stejně, ale nakonec vývar zachladím, z vrchu seberu lůj ze kterého si usmažím lojovou jíšku, která je velmi chutná na zahuštění omáček a bramboračky.
Rajče v polévce funguje jako přírodní glutasol.Vytáhne zdůrazní chuť masa či kostí ve vývaru.Dávám do každého vývaru,vždy jej vylepší.
Eli, u Tebe už taky nazrál čas na zakoupení PH
Právě si jdu dělat základ z pečených kostí dle Elizy a bude se pomalit...
Je fajn, že jsi sem Eliz recept vložila, já si tisknu do svého sešitu receptů