Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 512 kJ / 1 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 106,94 g |
| Vláknina | 36,64 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 3,96 g |
| Sůl | 9,42 g |
| Sacharidy | 93,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.
Krok 2: Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.
Krok 3: Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.
Krok 4: K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.
Krok 5: Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Moje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 2 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Mish_Ellie před 7 minutami
Vanilkové vafle
Merylas před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 1 hodinou
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 1 hodinou
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Darina před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Darina před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 3 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 3 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 3 hodinami
Tématické fráze:
lečo s hlívou,
hlíva ústřičná recepty,
nakládaná hlíva,
nakládaná hlíva ústřičná,
recepty z hlívy ústřičné,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
bramborove rizecky,
řízečky s lečem,
co použít z hlívy ustřičné,
leco z hlivy,
co se zbytkem leca,
recept z hlívy ústřičné,
zbytky z lednice s brambory recept,
nakládaná hlíva kapií a cibulí,
hlíva ústřičná nakládaná,
recepty - malé brambory,
hlíva ústričná a brambory,
llečo s hlívou,
leco s hlívou ústřičnou,
hlíva ústřičná zdravé recepty s brambory
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
salám točený,
brambory,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
kmín celý,
pažitka,
pepř,
koření houbová variace
Komentáře (11)
Ohledně těch"zbytků"stačí např.v poznámce připsat-zbylo mi...tak jsem použila
Na toto téma už tady byla několikrát diskuze. Já samozřejmě se taky snažím využít i to, co zbyde, ale můj názor je, že by se to do receptů nemělo psát. Když někdo přidá někam zbytek šunky, tak si myslím, že v receptu by mělo být napsáno např. 50 g šunky / nebo 3 plátky šunky apod. / a ne " zbytek šunky z lednice ". Nic ve zlém, já nechci kritizovat, je to můj názor, a každý může psát recepty tak, jak uzná za vhodné