Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 512 kJ / 1 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,88 g |
| Tuky | 106,94 g |
| Vláknina | 36,64 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 3,96 g |
| Sůl | 9,42 g |
| Sacharidy | 93,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájíme si rajčátka, papriky, uzeninu stejně jako na lečo, včetně hlívy ústřičné a vše pak dáme orestovat na pokrájenou cibulku.
Krok 2: Dusíme do měkka, osolíme, opepříme, přidáme pažitku , pepř, kmín a houbové koření a vypneme, když se tekutina vypaří.
Krok 3: Brambory rozšťoucháme do měkka a přidáme jsem k nim směs z leča s hlívou.
Krok 4: K leču vmícháme vejce a sýr, promícháme vše a necháme pak odležet asi 15 minut.
Krok 5: Z hmoty uděláme malé řízečky a vložíme jsem je na vymazaný plech a pečeme je na 180 stupnů asi 25 minut do zlatova.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Podáváme s barevnou anebo nakládanou zeleninkou.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Moje poznámka
Malé řízečky z leča, brambor a z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l82g
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 38 minutami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí čína
mcmiruska před 16 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 41 minutami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 42 minutami
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 1 hodinou
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 15 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
lečo s hlívou,
hlíva ústřičná recepty,
nakládaná hlíva,
nakládaná hlíva ústřičná,
recepty z hlívy ústřičné,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
bramborove rizecky,
řízečky s lečem,
co použít z hlívy ustřičné,
leco z hlivy,
co se zbytkem leca,
recept z hlívy ústřičné,
zbytky z lednice s brambory recept,
nakládaná hlíva kapií a cibulí,
hlíva ústřičná nakládaná,
recepty - malé brambory,
hlíva ústričná a brambory,
llečo s hlívou,
leco s hlívou ústřičnou,
hlíva ústřičná zdravé recepty s brambory
Suroviny:
olej,
cibule,
hlíva ústřičná,
rajče,
paprika čerstvá zelená,
salám točený,
brambory,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
kmín celý,
pažitka,
pepř,
koření houbová variace
Komentáře (11)
Ohledně těch"zbytků"stačí např.v poznámce připsat-zbylo mi...tak jsem použila
Na toto téma už tady byla několikrát diskuze. Já samozřejmě se taky snažím využít i to, co zbyde, ale můj názor je, že by se to do receptů nemělo psát. Když někdo přidá někam zbytek šunky, tak si myslím, že v receptu by mělo být napsáno např. 50 g šunky / nebo 3 plátky šunky apod. / a ne " zbytek šunky z lednice ". Nic ve zlém, já nechci kritizovat, je to můj názor, a každý může psát recepty tak, jak uzná za vhodné