Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pokud pustí hodně vody, část jí odlijeme.
Krok 3: Ve vhodné míse brambory smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl.
Krok 4: Je-li třeba, můžeme ještě lehce zahustit moukou.
Krok 5: Bramboráky smažíme z obou stran dočervena, na pánvi s rozehřátým olejem.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
Moje poznámka
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 3 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 8 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 1 hodinou
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 1 hodinou
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 2 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 2 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 3 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 4 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 6 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 6 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 9 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
bramboraky,
bramboráky,
bramboráky recept,
bramboráky recept,
bramborak,
bramborak,
recept na bramboráky,
recept na bramboráky,
recept bramboráky,
recept bramboráky,
bramborák recept,
bramborák recept,
testo na bramboraky,
recept bramborák,
recept bramborák,
těsto na bramborák,
recept na bramborak,
recept na bramborák,
domácí bramborák,
recepty na domácí bramboráky
Suroviny:
brambory,
česnek,
mléko,
mouka polohrubá,
vejce,
majoránka,
kmín drcený,
sůl,
olej
Komentáře (101)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
na to kolečko s malými dírkami a je to tak fajn.
Děkuji Lucie Kopecká
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak
míša:
mám velkou chut,takže si je jdu udělat Mnam
přidávám další bod
Existuje odrůda brambor která po nastruhání nemění barvu. jméno nevím. možná někdo ví? koupil jsem je v Hrabyni z vlečky.