Třešňová marmeláda z DP
Třešňová marmeláda z domácí pekárny je dokonalým způsobem, jak zachytit letní chuť třešní v jedné skleničce. Tato marmeláda se vyznačuje svou bohatou, sladkokyselou chutí a jemnou konzistencí, kterou dosáhnete snadno díky domácí pekárně.
Suroviny pro 1 dávka
7 skleniček od přesnídávky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 770 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 615,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.
Krok 2: Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11).
Krok 3: Horkou marmeládu plníme do skleniček (já měla 7 ks od přesnídávky). Otočíme dnem vzhůru a po 15 minutách otočíme zpět.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová marmeláda z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgqY
Moje poznámka
Třešňová marmeláda z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgqY
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
třešňová marmeláda z pekárny,
zpracování třešní,
domácí třešňová marmeláda,
jak zpracovat třešně,
třešňová marmeláda z domácí pekárny,
recept na třešňovou marmeládu,
třešňový džem z domácí pekárny,
třešňová marmeláda v domácí pekárně,
domácí marmeláda z třešní,
vypeckování třešní,
třešňový džem bez chemie,
třešňový džem,
třešňová přesnídávka,
zpracování třešní recepty,
třešňový džem recept,
domácí třešňová marmeláda recept,
recepty na zpracování třešní,
marmeláda s třešní v domácí pekárně,
jak vypeckovat třešně,
třešně zpracování
Suroviny:
třešně,
cukr želírovací,
kyselina citronová
Komentáře (28)
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč)
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť.jaroslavtvrznik@seznam.cz
Maris - koukám, že se dílo podařilo.
hezký den a marmošce zdar
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.