Hovězí guláš
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 840 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 323,60 g |
Tuky | 230,46 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 91,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
Moje poznámka
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 17 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno před 22 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 46 minutami
Jihočeská kulajda
Sahula před 2 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 3 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 3 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 4 hodinami
Švestková povidla
MAMA9903 před 10 hodinami
Masová bulharka
Kajkajak před 11 hodinami
Bramboračka
ZdeKy před 12 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš,
hovězí guláš recept,
guláš,
guláš hovězí,
recept na hovězí guláš,
hovězí guláš recepty,
jaké maso na hovězí guláš,
guláš recept,
příprava hovězího guláše,
recept hovezi gulas,
maso na guláš,
jak dlouho vařit guláš,
hovezi guláš top recept,
jaké maso na guláš,
hovězí guláš top recepty,
recepty hovězí guláš,
jak vařit guláš,
jak dlouho vařit hovězí maso,
gulas z hoveziho masa,
jaké hovězí na guláš
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
sádlo,
celer,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř mletý,
kmín celý,
česnek,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
koření polévkové,
mouka hladká,
koleno vepřové,
kosti vepřové,
sůl,
pepř celý,
libeček,
voda
Komentáře (56)
Tak jsem nakonec tak nějak od oka dal asi 4 PL a musím uznat, že tohle je ten nejlepší recept na guláš jaký tady je. Fakt jsme si pochutnali. Díky.
hezky si ses s tím pomazlil!!
To snad ani nemyslíte vážně takto zničit chuť hovězího guláše ??? To jste odkoukal od Babici neee ??? Fuj ani praseti bych tenhle guláš nedal.
Tím jsi mi nahrála s těma celerovýma řízečkama, ty mu zejtra udělám, myslím, že je tu na ně i recept
Dovoluji si zde vložit link na vídeňák, aby byla rychlejší možnost srovnání
Vůbec mi není jasné, jak jsem ten recept mohl prošvihnout
Jani R. - vím,jak to myslíš s tou cenou za elektřinu, bohužel, je to drsné. Ale jednou za čas? Ono se fakt nevyrovná ta chuť a barva, když to děláš přímo v kastrolu a upřímně - ten gulášek, když necháš odležet
Neznám tenhle gulášek s celerem a opraženou moukou, ale příště ho určitě vyzkouším.
Taky nejsem zastáncem tlakového hrnce na tyhle omajdy, při jejichž přípravě se masíko musí dlouho převalovat a nechávat pořádně vysmahnout, aby bylo šťavnaté a mělo krásnou barvu.
Bodík posílám!
Domníval jsem se, Jani, že otázku tlakáče máme vyřešenou.
Vůbec to není o tom, že jsem nepřítel tlakáčů, ba naopak, tlakáč používám velice často, ale ne k přípravě klasického hovězího guláše