Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie853 kJ /
204 kcal
Bílkoviny15,71 g
Tuky8,81 g
Vláknina7,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy12,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát. Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší nudličky a tofu na hranolky. Krok 3: Na širší pánvi si rozehřejeme (nepřepalujeme) bylinkové máslo, vsypeme cibuli a mrkev a restujeme, až nám začne mrkev pouštět barvu. Poté vsypeme tofu a opatrně pár minut restujeme. Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem. Krok 4: Směs necháme pár minut provařit, dle chuti dosolíme (kdo má rád, použije pár kapek sojové omáčky), vsypeme žampiony, pórek a necháme ještě pár minut lehce provařit. Krok 5: Kdo má rád, můžeme přidat trochu čerstvých bylinek na ovonění - já jsem dala trošku celerové natě.

Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.

Zveřejněno 23. 6. 2011

Poznámka autorky mirca75

Kdo chce, může k mrkvi přidat i kousek slaniny - to pro ty, co mají potřebu alespoň kouska masové chuti a vůně ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qADr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qADr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné, chutilo ... +1

Mě první seznámení s tofu... Ochutnalo mi to a kupodivu i chlapovi. Jen jsem přidala tu slaninu :-D Jako přílohu jsem zvolila jáhly, bodik udělen :yes: Jen je to psané jako rozpis na jednu porci.. Dělala jsem tudíž z dvojité dávky, ale máme i na zítra. Na jednu porci možná, ale pro dva lidi :-D

Tento recept u nás zdomácněl.Dnes budeme mít se žampiony a s cuketou.:-p

Včera večer jsem uvařila na dnešní oběd a měla jsem co dělat,abych toho půlku nesnědla ještě večer:-O.Je to opravdu vynikající,zdravá a dietní rychlovka:-p.K tomu budou těstoviny.Už teď vím,že budu vařit hodně často a třeba i s jinou zeleninou.

Mnam mnam a jeste mnam :yes::-)

Ivano79:-), moc děkuju fotky i za vyzkoušení a jsem ráda,že Ti chutnalo:-).

Mirča,moc ďakujem za inšpiráciu:-KUž 4.deň sa babreme s ukladaním dlažby na schody a terasu,takže mám všetkého dosť,okrem toho strašnú nádchu;-(a potrebovala som niečo rýchle a ľahké pre seba (chlapi mali guláš:-D).Dala som tam všetku zeleninu a bylinky,čo som v záhrade zbadala,nemám to tak pekne nakrájané ako ty,ale moc som si pochutila:-*:yes:Pridávam fotky a bod-dala som ešte sójovku a ustricovú omáčku:-)

Líbí se mi:-p+12:yes:

1974andreo:-) já tofu připravuju většinou jen pro sebe jako rychlovku na oběd, ale někdy dělám i pro děti, kterým taková jídla nevadí - zatím jsou nezkažení venkovními vlivy (školka,..);-):-)).
Jinak tofu natural je výborné jak píše Magdalenka i na marinování - co máš ráda, tím ho ochutíš a moc dobré je i uzené tofu. Na plátky, do směsí,...
Magdalenko:-) já taky většinou nakládám, ale tady jsme přijeli domů na poslední chvíli a a oběd byl za 10 min. na stole;-).
Děkuju vám za příjemné komentáře a pokud vyzkoušíte, budu jen ráda.

:yes:osvěžující:yes:

Hezké:-*:yes:

Máš to krásne! Krásne foto i recept! :yes:
Ja mám tofu veľmi v obľube, robievam si niečo podobné. Samotné tofu pred tepelnou úpravou vždy marinujem - nakrájam na plátky, pokvapkám sójovkou (často aj korením i pretlačeným cesnakom) a nechám odstáť aspoň hodinku.

Tématické fráze:
oběd z tofu, tofu s bylinkami, obed s tofu, tofu oběd, recepty z bylinkového tofu, recepty z tofu se zeleninou, tofu na bylinkách, co k tofu jako příloha, zpracování tofu, zpracování tofu, tofu na obed, tofu s bylinkami recept, bilinkove tofu recepty, bylinkové tofu+recepty, bilinkove tofu s mrazenou zeleninou, recept na obed z tofu, recept na tofu s bylinkami, uzené tofu se zeleninou, obědy z tofu, tofu recepty

Suroviny:
tofu natural, koření na bylinkové máslo, máslo, sůl, cibule, mrkev, žampióny, pórek, mouka hladká, bujón zeleninový, čerstvé bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu