Bramborová musaka
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen bramborami, které jsou proložené mletým masem a zapečené se sýrem.
Suroviny pro 1 dávka
menší pekáč
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 765 kJ / 1 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,95 g |
Tuky | 72,90 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,07 g |
Sacharidy | 131,90 g |
Postup přípravy
Brambory poskládáme na dno pekáčku osolíme je a poházíme pažitkou, rozvrstvíme na ně polovinu podušeného masa, opět poskládáme brambory, osolíme je a posypeme znovu pažitkou. Dáme druhou polovinu masa. Navrch už dáme jen brambory a zase osolíme a popažitkujeme. Krok 3: Do kastrůlku si dáme mléko se smetanou, vajíčka, mouku, rozkvedláme a zalijeme tím celou připravenou musaku v pekáči a dáme péct. Pak nastrouháme sýr a ke konci zapékání, asi po 30 minutách posypeme sýrem vrch a dáme ještě do vypnuté trouby, aby se sýr roztavil.
Zveřejněno 10. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jArP
Moje poznámka
Bramborová musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jArP
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 14 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 16 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 7 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 9 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 9 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 10 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 10 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 13 hodinami
Tématické fráze:
musaka,
bramborová musaka,
musaka recept,
musaka s mletým masem a lilkem,
musaka s mletým masem a lilkem a brambory,
bramborová musaka recept,
recept musaka,
bramborová musaka s mletým masem,
musaka z brambor,
recept na bramborovou musaku,
recepty musaka,
musaka z mletého masa,
musaka s lilkem,
řecká musaka recept,
co je musaka,
musaka s bramborem,
musaka bramborová,
bulharská musaka,
recept na musaku,
musaka z mletého masa a brambor
Suroviny:
brambory,
maso mleté mix,
cibule,
pórek,
vejce,
sýr nastrouhaný,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
česnek,
pažitka,
sůl,
voda
Komentáře (32)
Bodík už jsem dala 10.8., ale tak dobré a nikterak náročné jídlo by si zasloužilo klidně další.
nikdy jsem nepsala jak nám chutná daný recept ale musím pochválit musaka s bramborami nám opravdu chutnala je vynikající. Určitě ji někdy zase zopakujeme.