Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 554 kJ /
3 478 kcal
Bílkoviny194,75 g
Tuky167,15 g
Vláknina157,65 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 4,03 g
Sůl9,40 g
Sacharidy156,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno. Krok 2: Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme maso, osolíme, poprášíme paprikou a rychle orestujeme. Přihodíme rozmarýn a bobkový list, podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol. Krok 3: Poté přisypeme celer s fazolkami a dusíme skoro do měkka. Pak přilijeme pasírovaná rajčata, cizrnu a podle chuti trochu přisladíme, dusíme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme lahůdkovou cibulku.

Zveřejněno 20. 9. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5Dm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky s cizrnou a zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5Dm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: Pěkný recept a krásné foto :yes::yes::yes::-K

Zapomněla jsem vám všem poděkovat za komentáře k receptu, takže to tímto napravuji. Díky:-K

Zakulacený bodíček za moc fajnovou mňaminu dávám i já:-p+10:yes:

:yes: vypadá to lahodně:-K

Andrejko, jen jsem nakoukla,už jsem Tě hledala, kd maš něco nového,prima:-K;-):-):yes:

BILKOVAI:Z bylinek je tam jenom rozmarýn a bobkový list, když vynecháš rozmarýn, taky se svět nezboří;-). My jsme si tedy moc pochutnali.

Právě mám cizrnu na sporáku :-)). Tento recept se mi líbí. Četla jsem ohledně toho nadýmání u cizrny, že je dobré ji po uvaření propláchnout studenou vodou, což způsobí, že se z cizrny sloupne vrchní slupka, která právě také dělá problémy s nadýmáním a způsobuje horší trávení. Takže já ji po uvaření proplachnu a následně připravím podobně, jak máš Ty. Jen nemám všechny bylinky a ty fazolky:-(

Andrejko, tak tohle jsou recepty, které tu hledám - nové, zajímavé, úžasné. Ode mne máš jasnýho bodíka:yes::yes::yes:

zizala:Děkuji ti za žížalko za pochvalu, moc mě to těší.:-K

Recept vypadá moc dobře, ostatně jako naprostá většina receptů od Tebe:yes: Já osobně bych volila méně minerálů (ty lze získat i z jiných potravin), zato klidnější střeva :-8:-8 Takže vodu slévám a vařím nejčastěji se saturejkou;-) Ale každý podle sebe, pochopitelně:-K

spagetka:No vždyť já s tebou ve všem souhlasím;-)

1974andrea: andrejko ale já píšu, že kvůli vitamínůům a minerálům a kvůli nadýmání nepřikrývat!!!!
Jinak myslím, ať si každý vyzkouší svůj způsob ne? ;-);-)

Téda:-O, tady je diskuze kvůli pár prdíkům:-D:-)). Ale také jsem slyšela, že dřív se radilo vodu slévat a teď naopak vařit v té samé vodě - ovšem kvůli těm minerálům a vitamínům, ne kvůli nadýmání;-)

spagetka:Špagi někdy je to nutné udělat,když člověk tímto problémem trpí a nechce se úplně luštěnin vzdát i za cenu jak pravíš různých látek,ale ona i vláknina není k zahození;-)

Simona Kucerova: no vida, to mě taky nikdy nenapadlo, že to může být už ve vodě. Já jsem vždycky měnila vodu jen jednou - jednou naložit do vody, a jednou proprat.
Nedělalo mi to potíže nikdy, až po 25 roce života :-), divný se mnou. Moc děkuju za tipy, to se mě určitě hodí ;-)

Simona Kucerova: simi, promiň:-8, ale musím odporovat - právě nikdy nevylívat vodu, ve které to namáčíš, protože se připravuješ o cenné vitamíny a minerály. Vařit ve stejné vodě, ale nepřikrývat, jak píšu níže - takhle mě to učili a i jsem si o tom dost přečetla ;-),ale pokud jsi tak zvyklá, nepřemlouvám tě, ale zkus to někdy podle mě ale ;-);-)

Pavla:cizrnu namáčíme před použitím jako každou jinou luštěninu,nikdy nevařit ve stejné vodě,je dobré během máčení vodu několikrát vyměnit a tu poslední před varem určitě!!!Též jsou v té vodě látky,které způsobují problém kterého se tak bojíš!!;-)

spagetka: jéé, děkuju, to jsem nikdy neslyšela tenhle typ. Děkuju :yes:. Doma na mě kouká květák, tak ho musím tenhle týden uvařit, tak to hned vyzkouším..;-)

Pavla: ještě bych doplnila eurku: vaříme-li potraviny, které mohou nadýmat, jako luštěniny, zelí, kapustu, květák apod., vaříme je zásadně bez pokličky hned od začátku varu a alespoň 7 minut, pak už můžem přiklopit, látky které zbůsobují nadýmání vyprchají. Jinak určitě i ty bylinky a koření ;-)
To mám z hlavy babičky a i mamky a mohu jen doporučit, pomáhá to. ;-):yes:

Pavla:Dobrá, dobrá, tak mi to aspoň příště písni,prosím tě, k receptu. Díky, jsem moc ráda, že zkoušíš a chutná:-K

1974andrea: když já nemám digitální foťák, ani lepší mobil, abych nějak propojila takový vynález s touhle počítačovou bedýnkou :-D. Ale všem chutnalo, bylo to mňamozní, ať se propadnu do Západního Německa, jestli kecám :-D:-D.

Pavla:
taky sem z toho měla strach a tak sem si minulý týden tohleto vygooglila: Cizrna jako ostatní luštěniny může nadýmat. V tom případě pomáhá vařit ji s přísadami, které nadýmání zmírňují, což jsou hlavně bylinky jako majoránka, saturejka, kmín, fenykl. Pokud i vy trpíte nadýmavostí, pak je lépe cizrnu konzumovat v podobě kaše nebo polévky, protože tato konzistence je lépe stravitelná............. ale když sem si udělala z cizrny pomazánku, tak nadýmání se mi vyhlo :-O:-D tak uvidíš, zda to zkusíš či ne :D

Super recepis :) jen vynechám anglickou a zítra jdu do toho :) :-K:yes::-K:yes::yes::yes:bodík posílám :)

Pavla:Pavli, no a kde mám nějaké fotky od tebe k mým receptům , které jsi zkoušela?:-O. Cizrnu jsem dneska dělala poprvé, tak s tím nadýmáním ti můžu říct později:-D, ale je moc dobrá.

Fazolky miluji,cizrnu miluji..jen ten celer vynecham..;-) neni co resit,super:-!:yes:

Jejda, to vypadá moooc jedle :yes:. Ale ještě jsem nikdy nejedla cizrnu. Jestli koukám dobře na fotku, tak to je nějaký mega hrášek ne? :-D. Nadýmá to? Mě totiž obyč. hrášek nadýmá, tak jestli tohle je nějaký příbuzný, tak radši ne...
Máte krásný recepty, už jsem kolikrát podle Vás vařila (přemnožily se mě cukety :-D), a pokaždý mňamka :yes:

Tématické fráze:
kuřecí paličky s cizrnou, kuřecí maso se zelenými fazolkami, kuřecí maso s fazolkami, recepty se zelenymi fazolkami, kuřecí prsa s fazolkami, kuřecí maso s zelenými fazolkami, recept se zelenýma fazolkama, rizoto s cizrnou, nadýmá cizrna, kuřecí maso se zelenýma fazolkama, nadýmá celer?, recept se zelenými fazolkami, kureci prsa se zelenymi fazolkami, fazolove lusky s cizrnou, kureci maso s cizrnou, způsobuje kuřecí maso nadýmání, cizrna nadýmání, víno nadýmá?, červené víno nadýmá, celer nadyma

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, cizrna, slanina, pasírované rajčata, fazolky zelené, cibule šalotka, cibulka lahůdková, celer, bobkový list, víno bílé suché, rozmarýn, paprika čerstvá červená, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu