Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 397 kJ / 1 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,79 g |
Tuky | 4,31 g |
Vláknina | 35,95 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 47,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: 1.den: 3/4 kg srnčího masa, mrkev, celer, cibule - na kostičky, koření Divočina (1/2 sáčku), trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru.
Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky, ostatní suroviny svaříme v kastrůlku - dochutíme podle potřeby, chuť by měla být trochu silnější, zelenina napůl měkká. Maso naložíme do vychladlého nálevu (max. 30 stupňů) a necháme den až dva marinovat.
Krok 3: 2.den: maso se zeleninou zcedíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, přidáme maso (i se zeleninou), osmažíme, podlijeme asi 2 dcl červeného vína, necháme dusit. Průběžně podléváme vínem, až je maso měkké.
Krok 4: Teď jsou dvě možnosti:
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.
Zveřejněno 24. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Moje poznámka
Srnčí ragú od Sofie
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kO5K
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Tématické fráze:
srnčí ragů,
srnci ragu recept,
srnčí ragů recepty,
recepty srnčí ragů,
recept srnci ragů,
srnčí čína,
jak zpracovat srnčí maso,
recepty ze srnky,
srncí ragů-recept,
srnci recepty,
srnčí,
recept na srnčí ragu,
recept na pravý srnčí guláš,
ragu ze srnce,
srnka recepty,
myslivecké ragú,
čína ze srnčího,
srnčí maso recepty - ragů,
jak zpracovat srnku,
srnčí maso recepty
Suroviny:
maso srnčí,
mrkev,
celer,
koření divočina,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cibule,
olej,
víno červené,
protlak rajčatový,
marmeláda šípková,
fazole červené sterilované
Komentáře (31)
Diskuse RESTART
podle Vás sofistikovaná srna ?