Několik grilovacích marinád
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou marinádu?
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 025 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,14 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 24,37 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 8,51 g |
Sůl | 20,33 g |
Sacharidy | 176,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dle zvolené marinády smícháme.
Krok 2: Syrové plátky nebo kousky masa naložíme do marinády.
Krok 3: 24 hodin je necháme v lednici odpočívat a nasávat koření, poté můžeme grilovat.
Zveřejněno 4. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Několik grilovacích marinád
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvWg
Moje poznámka
Několik grilovacích marinád
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvWg
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 5 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 42 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
grilovací marinády recepty,
marinadá na krůtí maso na grilování,
grilovací marinády,
grilovaci marinada,
marinády recepty,
jak naložit maso na grilování,
marinády na grilování,
top marinády,
grilování marinády,
marinády,
marináda na grilování recept,
grilovaci omacky,
recepty na marinady,
texaská marináda,
marinád,
marináda na grilovanou krůtu,
top recept na marinády,
marináda na krůtí maso grilování,
grilovací recepty,
grilování recepty
Suroviny:
olej olivový,
ocet,
omáčka sojová,
česnek,
estragon,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
tymián,
pepř červený,
majoránka,
šťáva citronová,
petrželka,
bazalka čerstvá,
kopr,
koření oregáno,
zázvor,
česnek,
pepř mletý,
jogurt bílý,
kečup sladký,
chilli paprika čerstvá,
paprika sušená sladká,
koření kari,
cukr,
povidla švestková,
sůl,
džus pomerančový,
víno bílé,
česnek,
zázvor,
sůl,
šťáva citronová,
šťáva pomerančová,
olej olivový,
pepř cayenský,
kmín mletý,
česnek,
sůl
Komentáře (15)
Dávám
Jen mám maličkou výhradu k soli. Když se nakládá hodně předem, tak je opravdu lepší solit až před přípravou, ale i tak to bude mňamózní