Hraběnčiny řezy
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 085 kJ / 6 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,46 g |
Tuky | 262,06 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 853,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo a žloutky, které zapracujeme co nejrychleji do těsta.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě části: 2/3 namačkáme na plech a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout.
Krok 4: Ušleháme sníh z bílků, ke konci šlehání po částech přidáme krystalový cukr a ještě vyšleháme.
Krok 5: Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme je skořicí, opranými rozinkami a posypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru.
Krok 6: Na povrch řezů nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme péct do vyhřáté trouby. Až začne těsto růžovět, je upečené.
Zveřejněno 1. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
Moje poznámka
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 21 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 38 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
hraběnčin koláč,
hraběnčin moučník,
hraběnčiny řezy s jablky,
hraběčiny řezy,
řezy,
hraběnčin štrůdl,
hraběnčiny jablečné řezy recept,
hraběnčinyřezy,
hraběnčiny řezy ze špaldové mouky,
hraběnčiny jablečné řezy strouhane,
hrběnčiny řezy,
haběnčiny řezy,
hrabjenčiny řezy,
hraběčin řez,
nejlepší hraběnčin řez,
hraběnčin koláč recept,
hrabenciny jablecne rezy,
hrabencina buchta,
hrabebciny rezy,
hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
žloutek,
jablko,
cukr krystal,
ořechy,
bílek,
rozinky,
skořice,
mouka hrubá
Komentáře (50)
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky
Moc velká dobrota
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...
Kateřina:
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
Začal se jíst ještě teplý a pochybuji, že vydrží do rána k snídani, což bylo původně v plánu!
Jinak 4 bílky na sníh byly až až. Vejce jsem měla vel.M.
Skořice jsem dala hojně, máme ji rádi a lžička by byla jak "prd"
Teprve mám dobrotu v troubě.
Celkově to vypadá famózně. Uvidíme, až ji dopeču.
Tak jdu na to, manžel a dcerka jsou spíš tvarohoví, tak to zkusím, a možná navrch, pod ten sníh nastrouhám jablíčko, to by taky nemuselo být špatné
ale vyzkoušela jsem a chutnalo nám