Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí a dále dusíme už zakryté poklicí.
Krok 4: Bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme ji zhruba po 15 minutách do téměř měkkého zelí.
Krok 5: Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr dochutíme octem.
Zveřejněno 18. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Moje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 19 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 21 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 53 minutami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 53 minutami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 3 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 4 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 6 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 6 hodinami
Kopřivový špenát
radekfiala před 8 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 8 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 11 hodinami
Tématické fráze:
dusene zeli,
hlávkové zelí,
zeli recepty,
hlávkové zelí recepty,
hlávkové zelí recept,
dušené zelí recept,
zeli,
zelí recept,
zelí hlávkové,
recept hlávkové zelí,
recept na hlávkové zelí,
zelí dušené,
jak uvarit zeli,
červené hlávkové zelí recepty,
zelí z hlávky,
dušené červené zelí,
recept na zelí,
sladké hlávkové zelí,
jak uvarit hlavkove zeli,
ceske zeli
Suroviny:
zelí hlávkové,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
cukr,
sůl,
ocet,
brambory
Komentáře (62)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mimochodem, ta první fotka je zelí kysané