Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 075 kJ / 3 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,64 g |
| Tuky | 315,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 12,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut.
Krok 2: Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Moje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 25 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na pepři,
roštěná na zeleném pepři,
hovězí s pepřovou omáčkou,
pepřová omáčka na maso,
maso s pepřovou omáčkou,
hovezi rostenky na pepri,
roštenka,
roštěnka s bramborem,
roštena s bramborama,
rostenka na zelenem pepri,
roštěna na pepřové omačce,
roštěnky s bramborem,
omačky roštenka,
hovězí roštěnec na pepři,
roštěnky na zeleném pepři,
recept na pepřovou omáčku,
roštěná na zeleném pepři,
roštěnky s pečenými bramborami,
hovezi rostena na zelenem pepri,
vepřové napepři
Suroviny:
roštěnec nízký,
sůl,
pepř celý,
pepř zelený,
hořčice,
máslo,
olej,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
vývar,
brambory,
koření na americké brambory
Komentáře (19)
Hovězí maso mám taky moc ráda