Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 075 kJ /
3 603 kcal
Bílkoviny179,64 g
Tuky315,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 774 mg
Sodík 562 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy12,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut. Krok 2: Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.

Zveřejněno 19. 10. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Poznámka: Je možné ještě přidat jednu nastrouhanou sladkokyselou okurku pro pikantnější chuť i barvu. Měla jsem málo zeleného pepře i nálevu a tak jsem musela improvizovat a přidala jsem tak to, co jsem měla doma- čtyřbarevný pepř. Jinak, příště bych rcp. dělala jen na zeleném pepři v nálevu. Nastrouhaná okurka dodá omáčce prima chuť. Manžel donesl kalendář na rok 2012 a inspiroval mne tam jeden recept, tak jsem si ho přizbůsobila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o66X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o66X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

maris:díky, vypadla z textu, je tam :-K;-)

varilamyskakasicku: Ivo, nějak se Ti v postupu ztratila smetana, kdy ji tam dáváš ?;-):-)
Hovězí maso mám taky moc ráda:-p:yes:

Receptík se mi moc líbí;-)+1:yes::-p

Děkuji všem za milé komentáře:-K:-K

To bych se asi olizovala až za ušima. :-D:yes:

Moc hezky připravené roštěnky:-p+10:yes:

:-O omáčka vypadá skvěle ;-):yes:+

Bibinka: ten zelený pepř Janinko,by byl superka, já ho měla málo, takže ho dej klidně, je to prima:-K;-)

Ivi, moc pěkný receptík, musí to být dost pikantní:-p a co kdybych dala zelený pepř:-? asi by se nic nestalo ne:-? Dávám ti s chutí 8.bod:yes:

mňám:-p jen jsem polkla, pepřík já miluju:-p:yes::yes:

ivulinka: ten pepřík je dle každého,ale je to dobré:-K

Jana Remkova::-K děkuji,potěšila jsi mne Jani,lépe se pak uzdravuji:-K;-)

Ivo, strašně se mi líbí, jak se s recepty mazlíš i slovně. Pak člověk má hned chuť ochutnat.:-)) Vaříš, zkoušíš, napíšeš to tak, že nad tím strávíš kupu času a já tě rozhodně hodnotím plusem:-).:yes::yes:

Eliza: já na něm teď ujíždím,co jsem nemocná i na hovězím masíčku i na pepři:-K

Tématické fráze:
hovězí roštěná na pepři, roštěná na zeleném pepři, hovězí s pepřovou omáčkou, pepřová omáčka na maso, maso s pepřovou omáčkou, hovezi rostenky na pepri, roštenka, roštěnka s bramborem, roštena s bramborama, rostenka na zelenem pepri, roštěna na pepřové omačce, roštěnky s bramborem, omačky roštenka, hovězí roštěnec na pepři, roštěnky na zeleném pepři, recept na pepřovou omáčku, roštěná na zeleném pepři, roštěnky s pečenými bramborami, hovezi rostena na zelenem pepri, vepřové napepři

Suroviny:
roštěnec nízký, sůl, pepř celý, pepř zelený, hořčice, máslo, olej, mouka hladká, smetana, okurky sterilované, vývar, brambory, koření na americké brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu