Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 676 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,18 g |
Tuky | 85,96 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 18,26 g |
Sůl | 45,15 g |
Sacharidy | 234,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.
Krok 2: Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne podlejeme a dusíme cca 15 min.
Krok 3: Ryžu pár minút povaríme vo vode - cca 10 min, scedíme.
Krok 4: Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.
Krok 5: Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Moje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Nejnovější recepty
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 3 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 14 hodinami
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 23 minutami
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 1 hodinou
Květák smažený v troubě
RaeRea před 1 hodinou
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 2 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 3 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Mummy46 před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
vela900 před 3 hodinami
Čínské nudle s kuřecím masem
Tom_Krupa před 5 hodinami
Tématické fráze:
jednoduché recepty,
sedmihradské zelí,
kološvárské zelí recept,
zelí,
jednoduchý oběd,
jak se vaří zelí,
jak se vaří rýže,
recept sedmihradské zelí,
recepty zakysané zelí,
jak se vaří kapusta,
jednoduché obědy,
sedmihradské maso,
jednoduchy recept,
recept na sedmihradské zelí,
sedmihradský zelí,
jednoduché recepty z masa,
recepty jednoduché,
sedmihradske,
kym čim zeli,
oběd z rýže, masa a zelí
Suroviny:
maso vepřové mleté,
zelí kysané,
klobása uzená,
cibule,
česnek,
pepř,
paprika sušená sladká,
rýže,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (40)
spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra
V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
Maj sa krásne, diabolkám zdar!